31 Μαΐ 2008

Αναβολή


Την Παρασκεύη παρεύθηκα στην πρόσκληση του ΔΙΠΕ για την παρουσίαση του βιβλίου. Δυστηχώς όμως εξαιτίας της έλλειψης κοινού αναβλήθηκε η παρουσίαση μετά απο προτροπή του βουλευτή Α. Λοβέρδου (βουλευτή ΠΑΣΟΚ) καθώς ήταν ένας απο τους 3 παρουσιαστές του βιβλίου, μαζί του ήταν η Ε. Παπαδημητρίου και ο Φ. Κουβέλης, βουλευτές Ν.Δ και ΣΥΝ αντίστοιχα)
Ήταν λίγο θλιβερό να μην έχει οργανωθεί καλύτερα, ώστε όλοι μας να μην βγούμε εκτός προγράμματος, αλλά τουλάχιστον στα μέσα Ιούνη που θα ξαναγίνει η προσπάθεια θα υπάρχει περισσότερος κόσμος και ελπίζω να είναι καλύτερα διότι το βιβλίου φαίνεται να είναι μια καλή προσπάθεια!

30 Μαΐ 2008

Πρόσκληση απο το ΔΙΠΕ

Το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (http://www.dipe.gr/indexgr.htm) μου έστειλε προχθές την παρακάτω πρόσκληση, κανόνισα το πρόγραμμα μου έτσι ώστε να μπορέσω να παρακολουθήσω αυτή την παρουσίαση, τα περαιτέρω θα τα αναφέρω με το πέρας της παρουσίασης μαζί με τις εντυπώσεις μου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) σας καλεί την Παρασκευή 30 Μαϊου και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΚΕ, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 3ος όροφος, στην παρουσίαση του 9ου βιβλίου της σειράς «Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο» με τίτλο «Δάση και Ορεινός Χώρος». Το βιβλίο καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πέρισυ τη χώρα, όντας ταυτόχρονα μια ανασκόπηση των πιο σύγχρονων απόψεων πάνω στα θέματα της διαχείρισης των Μεσογειακών οικοσυστημάτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗΣ : ΓΕΩΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΟΓΕΝΕΣΗ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΤΣΟΥΚΑ - ΤΡ. ΑΔΑΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ: Οικολογία και βλάστηση δασών των ορεινων ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΙΧΑΣ : Η “νησιωτική” Βιογεωγραφία των Ελληνικών βουνών

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΥ : ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ : Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ : Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΑΡΓΥΡΩ ΛΟΥΚΑΚΗ : ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ & ΚΟΡΥΦΩΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ & ΟΡΕΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ: ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ : ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΔΗΣ : ΦΩΤΙA, ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

27 Μαΐ 2008

Επισκέψεις στη Μάκιστο

Μια μέρα μετά την ενημέρωση, το χωριό δέχθηκε την επίσκεψη της γνωστής σε όλους μας κ. Φωτεινής Πιπιλή.
Η κυρία Πιπιλή δεν ήρθε με την βουλευτική της ιδιότητα αλλά με την απλότητα του ανθρώπου που κατάγεται, απο την διπλανή μας Φιγαλεία η οποία έχει και αυτή καεί. Γι'αυτο εξάλλου ήρθε απροειδοποίητα, ντυμένη αθλητικά και οφείλω να ομολογήσω οτι κάθισε αρκετή ώρα, καθώς ρώτησε για τα όποια προβλήματα και γενικά για το πως προχωρούν οι εργασίες.
Με χρόνια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε πολλές αλήθειες, ακόμη και αν αυτές ήταν αρνητικές ακόμη και για το ίδιο της το κόμμα (Ν.Δ) καθώς είπε πως οι κινήσεις για να προχωρήσουν κάποια θέματα πρέπει να γίνουν απο τους ίδιους τους πολίτες χωρίς να περιμένουμε βοήθεια απο τους ιθύνοντες. Λυπηρό μεν, αληθινό δε!
Ειπώθηκαν πολλά σε αυτή την επίσκεψη παραθέτω κάποια αποσπάσματα σε video για να μην γίνει οποιαδήποτε παρερμήνευση των εννοιών.(μερικά προβλήματα στην ανάρτηση θα καθυστερησουν για λίγο καιρό το video!)
Το συμπέρασμα δεν υπάρχει κράτος οτι κάνουμε μόνο μας! Με λίγα λόγια ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!! Ας μπούμε στις πράξεις, για να πούμε οτι περάσαμε απο την θεωρία στην πράξη επιτέλους, διότι στον τέλος όλοι ακαδημαϊκοι θα γίνουμε απο τις πολλές θεωρίες που αναπτύσσουμε!

20 Μαΐ 2008

Η ενημέρωση

Ημέρα: Σάββατο
Ώρα:1- 1.30μμ
Τόπος: Μάκιστος


Θέμα
: Ενημέρωση για την επισκευή των πυρόπληκτων κτιρίων στον οικισμό Μακίστου.

Διάρκεια: 4 ώρες
Διοργανωτής: Όμιλος Βαρδινογιάννη
Αυτά είναι τα συνοπτικά στοιχεία της Σαββατιάτικης ενημέρωσης. Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ αναλυτικά για να μην παραλείψω κάτι, θα μιλήσουν τα videakia που τραβήχτικαν εκείνη την μέρα και θα αναρτηθούν σε λίγες μέρες.
Μόνο θέλω να αναφέρω πως οι υπεύθυνοι του Ομίλου φρόντισαν να καθαριστεί και βαφτεί το παλιό Δημοτικό Σχολείο, ώστε να μαζευτεί εκεί ο κόσμος.
Υπήρξε ο κατάλληλος εξοπλισμός για να γίνει η παρουσίαση και οι ομιλητές ήταν αυτοί οι οποίοι ανέλυσαν αλλά και έλυσαν τυχόν απορίες.
Εδώ παραθέτω κάποιες φωτογραφίες απο τον κατάμεστο χώρο
, ο οποίος είναι το σχολείο και τους κυρίως ομιλητές καθώς και τα παιδιά απο το υπέροχο catering με

τα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά!

14 Μαΐ 2008

Έρχεται η ενημέρωση

Πέρασαν λίγες μέρες απο την τελευταία φορά που έγραψα, αλλά όλα χρειάζονται τον χρόνο τους σε αυτή τη ζωή! Επίσης, καλό είναι να γράφεις και να μιλάς, μόνο όταν έχεις να πείς κάτι.
Εγώ σήμερα έχω!
Το Σάββατο 17.05.2008 στη Μάκιστο θα πραγματοποιήθει οργανωμένη ενημέρωση απο τον όμιλο Βαρδινογιάννη για την συνέχιση των εργασιών. Λεπτομέριες απο αυτή την συνάντηση θα αναρτηθούν με την λήξη της.
Οι μηχανικοί του ομίλου είχαν κατέβει και την Μ. Πέμπτη και εξέτασαν ξανά, ένα ένα, τα σπίτια και τις εργασίες που γίνονται σε αυτά.
Εν αναμονή λοιπόν του Σαββάτου!

4 Μαΐ 2008

Μάη μου, Μάη μου με τα λουλούδια...!

Ο Μάης μπήκε για τα καλά και όλη η φύση γιορτάζει με τα πολλά χρώματα και λουλούδια της! Είναι αυτό που λέμε, χάρμα οφθαλμών! Τέτοια είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φύση, στη επαρχία ιδιαίτερα, απλά υπέροχη!
Το τι εννοώ φαίνεται απο τις εικόνες παρακάτω, οι οποίες είναι τωρινές και όσο αν φαίνεται περίεργο μετά την φωτιά η γη ξαναβρήκε την δύναμη και αναγεννήθηκε.
Με το που θα μπεί το καλοκαίρι όμως θα επιστρέψουμε ξανά στο καφέ-μαύρο τοπίο, συν την υπερβολική ζέστη που αναπτύσσεται σιγά-σιγά.
Ας θαυμάσουμε την ως τώρα εικόνα λοιπόν και έχει ο Θεός που λένε και οι γιαγιάδες μας!