14 Σεπ 2007

2 ημέρες πρίν τις εκλογές!

2 μέρες πρίν τις εκλογές και ούτε που μας νοιάζει! εξάλλου ο καμένος τη φωτιά δεν την φοβάται!
Φεύγω απο Αθήνα σε 3-4 ώρες για Μάκιστο, αν και, ήταν δεν ήταν οι εκλογές εγώ όπως και οι περισσότεροι θα κατεβαίναμε γιατι είπαμε, η προσπάθεια εντείνεται απο εδώ και πέρα. Έχει πλάκα πάντως γιατί το κλίμα θα είναι πρωτοφανές! Τι εννοώ πάλι τα κανάλια θα έρθουν (πρώτη φορά μέρα εκλογών, δεν υπολογίζουμε όλες τις προηγούμενες) και πάλι θα μας θυμίσουν οτι γίναμε γνωστοί για λάθος λόγους (εννοώ εξαιτίας ενός καταστροφικού γεγονότος και όχι μιας πρωτιάς ή ομορφιάς!), ότι βγήκαμε στα media για λάθος πάλι λόγους και οτι προσπαθήσαμε να πιαστούμε όπως ο πνιγμένος (στην περίπτωσή μας ο καμένος) απο τα μαλλία. Για να δοξάσουμε κι εμείς την τηλεοπτική μας δημοκροτία. Το θετικό απο όλα αυτά είναι οτι έχουν γίνει κινήσεις και ιδιαίτεροι φορείς, ξένοι και ελληνικόι, επιστήμονες και επιχειρηματίες έχουν κινητοποιηθεί, να λέμε και τα θετικά του συστήματος ενημέρωσης. Ελπίζω να καταφέρουμε τον σωστό συντονισμό και να φέρουμε εις πέρας το δικό μας αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο απο την εκλογή της ανάπλασης του τόπου και της περιοχής μας!
Τα λέμε σε κάποιες ώρες με ανταπόκριση απο τα καμένα!

2 σχόλια:

Ttallou είπε...

Παιδιά, κι εδώ πάνω που δεν καήκαμε την ίδια αδιαφορία έχουμε για τις εκλογές.
Να ξέρετε ότι οι φωτιές μας έχουν αγγίξει όλους, είμαστε όλοι Πελοποννήσιοι...

Καλή δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Αντιπλημμυρικές, Αναδασωτικές Σπορές για να ξαναπρασινίσει η περιοχή Σαϊττάς στο βουνό Τρόοδος στην Κύπρο
29-8-2007
Τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για την επανεγκατάσταση του δάσους είναι τα ακόλουθα:
Σπορά σε επιλεγμένες θέσεις (όπου η ένταση της φωτιάς ήταν μεγάλη, όπου υπήρχε νεαρό δάσος και όπου έχει παρατηρηθεί ότι η ποσότητα του σπόρου ήταν ανεπαρκής). Η σπορά αλλού θα γίνει επιφανειακά, αλλού κατά θέσεις με σκέπασμα του σπόρου και θα καλύψει 300 εκτάρια.
• Φύτευση με πεύκα και θάμνους της περιοχής κοντά σε κύριους δρόμους, κυρίως σε θέσεις με μικρή κλίση (τα φυτά θα ποτίζονται) σε συνολική έκταση περίπου 30 - 40 εκταρίων.
• Υδροσπορά σε απότομα πρανή σε μικρή έκταση 5-10 εκταρίων. Το μείγμα του σπόρου, που θα χρησιμοποιηθεί, θα περιέχει σπόρους πεύκου και τοπικών θάμνων.
• Καμιά ενέργεια - σε καλές ποιότητες τόπου με άφθονο σπόρο (200 εκτάρια).
www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=309626

Επίσημη έκθεση των ΗΠΑ υπέρ των, ενισχυτικών τής φυσικής, αντιπλημμυρικών αναδασώσεων με σβώλους σπόρων ντόπιων δασικών και μονοετών φυτών για την άμεση πρόληψη του ξεπλύματος του πολυτιμότατου χώματος από καταστροφικές πλημμύρες με ανυπολόγιστες καταστροφές ή και θύματα... Χρήσιμη στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τα αστικά κέντρα !
www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf - http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed :
Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection. - Η σπορά με σβώλους όχι μόνο ξαναέδωσε βλάστηση, αλλά άνοιξε μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ενεργοποίησης των κοινοτήτων για την προστασία της υδροφόρας λεκάνης.
Περισσότερα στα ελληνικά, με ταινιάκια σχετικά :

http://whispering-planet.blogspot.com/2007/07/free-reforestation-video.html
Ser La Causa Corazon is currently offering Seed Ball Parties as a community event. Do you have an organization that would like to learn more about ecology and our reforestation efforts in Mexico ? Host a Seed Ball Party ! http://www.serlacausa.org/seedball.htm
PPWP Report: Restoration of Burned and Drought-Stricken Areas with Seed Balls :
More than 2,000 volunteers gave 6,000 hours to make seed balls—little spheres of mud with seeds inside— to establish ground cover in areas burned by the Cerro Grande Fire and devestated by bark beetles. http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed/default.htm
http://www.greenafricafoundation.org/focus.htm#clayball
τηλ. 23810-27312, 7-9μμ

Κώστας Α. Θάνος
Αναπλ. Καθηγητής, Τομέας Βοτανικής. Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών:
Η αφαίρεση της καμένης ύλης αλλά και η δημιουργία ‘κορμοδεμάτων’ και ‘κορμοφραγμάτων’ για την ελάττωση του κινδύνου πλημμύρας δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και μόνον περιορισμένη και ήπια εφαρμογή θα ήταν επιτρεπτή.
Επειδή, όπως αναφέρθηκε, το αναπαραγωγικό δυναμικό (δηλαδή τα διαθέσιμα σπέρματα) δεν είναι επαρκές για πλήρη ανάκαμψη του οικοσυστήματος προτείνεται να αναληφθεί προσπάθεια υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης με ήπιες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, θα ήταν δυνατό να συγκροτηθεί ερευνητική ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και μελέτη της φυσικής αναγέννησης αλλά και τη συλλογή συγγενούς γενετικού υλικού (σπερμάτων από γειτονικά άκαυτα πευκοδάση) και είτε απ’ ευθείας σπορά είτε φύτευση αρτιβλάστων μαύρης πεύκης την επόμενη άνοιξη.
http://www.biology.uoa.gr/~cthanos/Papers/Dervenifire2000.pdf