6 Σεπ 2007

Άποψη μετά τη φωτιά


Στην είσοδο του χωριού είχαμε το Αϊ- Γιώργη με τα τεράστια πλατάνια του και την πηγή με το καθάριο νερό της(φαίνεται κάτω αριστερά της εκκλησίας) εκεί στο Πάσχα που συνήθως έπεφτε η γιορτή κάναμε αρτοκλασία και ρίχναμε κι απο ένα γλεντάκι. Ας ελπίσουμε πως μέχρι το ερχόμενο Πάσχα να έχει αλλάξει κάπως η εικόνα του.






Στην Παναγίτσα κάναμε την λειτουργία κάθε 15Αύγουστο, μες στο καταπράσινο τοπίο της, κλείστε λίγο τα μάτια και αφήστε να ανθίσουν όλα αυτά τα καμένα κλαδιά, η εικόνα ήταν εκπληκτική, σύντομα θα σας δείξουμε τι εννοούμε!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΒΑΡΝΑΒΑ

Ταχ.Διεύθυνση: Ευρίπου 22
Βαρνάβας Αττικής 190 14
Τηλέφωνο: 2295 0 97188
FAX: 2295 0 97188
Email synekavarnava@mail.gr

Βαρνάβας 6/9/2007
Αρ.Πρωτ.:95

ΠΡΟΣ:τον Πρόεδρο της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΘΕΜΑ:Ενίσχυση πυροπαθών.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:1 ΕΚΘΕΣΗ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ
κ.Πρόεδρε,
κ.κ.Κοινοτικοί Σύμβουλοι,

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστρεπτικές φωτιές στην Πελοπόννησο (και όχι μόνο) ο Σύλλογος μας, υπηρετώντας πιστά τις αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, προέβη στις πιο κάτω ενέργειες και πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις και σας ενημερώνουμε σχετικά, πιστεύοντας ότι αυτή η ενημέρωση μπορεί να αποβεί χρήσιμη και ωφέλιμη πολλαπλώς και επίσης σας κάνουμε και την πιο κάτω συγκεκριμένη πρόταση.

α.Αμέσως μόλις προέκυψαν οι καταστροφές από τις φωτιές στο τέλος Αυγούστου, συγκαλέσαμε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τις 30-8-2007 με μοναδικό θέμα να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τους πληγέντες συνανθρώπους μας.



β.Στις 30-8-2007 πήραμε απόφαση ώστε αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας να μεταβεί στα πληγέντα χωριά της Ζαχάρως Ηλείας την 1-9-2007 με σκοπό να έχει άμεση εικόνα της καταστροφής και να σχηματίσει ιδία αντίληψη για την πραγματική κατάσταση και έτσι να είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για τον καταλληλότερο τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας.

γ.Πράγματι την 1-9-2007 αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας μετέβη στις πληγείσες περιοχές (βλ. σχετική ΕΚΘΕΣΗ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ που σας υποβάλλουμε ως συνημμένο).

δ.Μετά την επίσκεψη μας επί τόπου και έχοντας πλέον άμεση εικόνα και άμεση πληροφόρηση (από αρχές, φορείς και κατοίκους της περιοχής), συγκαλέσαμε εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ και πήραμε σχετικές αποφάσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με την απόφαση μας ο Σύλλογος εκδηλώνει την συμπαράσταση του ως εξής:

1.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ να προμηθευτεί με δαπάνες μας, γλάστρες με ανθοφόρα και καλλωπιστικά φυτά, τα οποία και θα μεταφέρουμε στο χωριό Μάκιστος, ώστε οι κάτοικοι να τα φυτέψουν στις αυλές τους και να δοθεί έτσι μια νότα ζωής και αισιοδοξίας στο καμένο χωριό.

2.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ να καταθέσει αμέσως στο λογαριασμό του Συλλόγου ΜΑΚΙΣΤΑΙΩΝ ποσό 1.000,00 ευρο για να τα διαθέσει αποκλειστικά προς ανακούφιση και ενίσχυση των πληγέντων, με τον ειδικότερο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

3.Να απευθύνουμε σε σας την παράκληση ώστε
3α. Να κάνετε τις ενέργειες που σεις θα προκρίνετε για την ενεργοποίηση όλων (πολιτών και κοινοτικής αρχής) προς την ίδια κατεύθυνση, δηλ. την ενίσχυση και συμπαράσταση των πυροπαθών.
3β. Να κινήσει η Κοινότητα μας τη διαδικασία που απαιτείται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 220, παρ.5 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), για αδελφοποίηση με το χωριό Μάκιστος (δημοτικό διαμέρισμα Μακίστου Δήμου Ζαχάρως (πρώην κοινότητα Μακίστου) νομού Ηλείας, ώστε να δημιουργηθεί σταθερή και διαρκής σχέση και έτσι να προκύπτει, πέρα από τις συμβολικές εκδηλώσεις συμπαράστασης και ουσιαστικό όφελος των πληγέντων.
Το στοιχείο αυτό, θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μάλιστα πολλαπλώς, ήτοι:
3βα.Κατά πρώτο λόγο θα έχει μεγάλη σημασία για το πιο πάνω χωριό που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά από την λαίλαπα της φωτιάς, αφού έτσι θα δημιουργηθεί μια σταθερή και πάγια αδελφική σχέση και η συμπαράσταση θα πάρει ουσιαστικές διαστάσεις.
3ββ.Για την ίδια την κοινότητα μας και το δικό μας χωριό αφού πολλά θα είναι τα χρήσιμα συμπεράσματα, οφέλη και θετικά στοιχεία που θα προκύψουν από την αδελφοποίησης αυτή.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χωριό και ο περιβάλλων χώρος του μοιάζουν παρά πολύ με τη δική μας περιοχή και μορφολογία.
3γ.Μετά την απόφαση σας για την αδελφοποίηση με το πιο πάνω ΔΔ (πρώην κοινότητα) προτείνουμε να μεταβούμε στην εν λόγω κοινότητα για μια επίσκεψη συμπαράστασης.Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος μας με δαπάνες του θα διαθέσει μικρό πούλμαν, ώστε με αυτό να μεταβούμε η Κοινότητα με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της (Κ.Σ., υπάλληλοι) και αντιπροσωπεία του Συλλόγου, στον τόπο της καταστροφής (χωριό Μάκιστος).
Μετά από αυτά απευθυνόμενοι σε σας, με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα άριστα αποτελέσματα και κάνοντας επίκληση σε στοιχεία που θεωρούμε ως δεδομένα (όπως την διάθεση σας για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη και την ευαισθησία σας για τα θέματα του περιβάλλοντος)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Α.Να κάνετε τις ενέργειες που σεις θα προκρίνετε για την ενεργοποίηση όλων (πολιτών, φορέων και κοινοτικής αρχής) προς την ίδια κατεύθυνση, δηλ. την ενίσχυση και συμπαράσταση των πυροπαθών.

Β.Να κινήσει η Κοινότητα μας τη διαδικασία που απαιτείται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 220, παρ.5 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), για αδελφοποίηση με το χωριό Μάκιστος (δημοτικό διαμέρισμα Μακίστου Δήμου Ζαχάρως (πρώην κοινότητα Μακίστου) Ηλείας.

Γ.Να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικά επείγον.

Με εκτίμηση και πάντα αρωγοί στο έργο σας

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

Η Γεν.Γραμματέας
ΖΩΗ ΤΣΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας επισκέφθηκε το χωριό σας την 1-9-2007 και έτσι έχουμε εικόνα και γνώση του προβλήματος από πρώτο χέρι.
Είμαστε δίπλα σας για ότι μπορούμε να προσφέρουμε.
Για περισσότερα επισκεφθείτε το blog του Συλλόγου μας με στοιχεία
http://synekavarnava.blogspot.com
Να βλέπετε με αισιοδοξία το μέλλον
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ (Αττικής).

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΒΑΡΝΑΒΑ

Ταχ.Διεύθυνση: Ευρίπου 22
Βαρνάβας Αττικής 190 14
Τηλέφωνο: 2295 0 97188
FAX: 2295 0 97188
Email synekavarnava@mail.gr

Βαρνάβας 7/9/2007
Αρ.Πρωτ.:96

ΠΡΟΣ:τον Σύλλογο Μακισταίων Ολυμπίας ¨Η ΜΑΚΙΣΤΟΣ¨
Νεϊγύ 4, Ανω Πατήσια


ΘΕΜΑ:Συμπαράσταση στους πυροπαθείς της Μακίστου.

Μετά και από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας στον τόπο του μαρτυρίου, ζήσαμε και νιώσαμε τη συμφορά των ανθρώπων της Μακίστου και η επιθυμία μας είναι να συμπαρασταθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ευχή μας θα ήταν η συμπαράσταση μας να μπορούσε να λύσει ουσιαστικά προβλήματα.
Δυστυχώς όμως τα οικονομικά του Συλλόγου μας επιτρέπουν συμβολική μόνο αξία στις ενέργειες μας.
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του ΔΣ, θα κάνουμε τα εξής:
1.Θα αγοράσουμε γλάστρες με ανθοφόρα και καλλωπιστικά φυτά, τα οποία θα μεταφέρουμε στο χωριό και θα τα θέσουμε στη διάθεση των κατοίκων, ώστε να τα φυτέψουν στις αυλές και τους κήπους των σπιτιών τους, στην κατάλληλη στιγμή, για να δοθεί έτσι μια νότα ζωής στο χωριό και ένας συμβολισμός αισιοδοξίας για το μέλλον.
2.Καταθέσαμε στον λογαριασμό του Συλλόγου σας με στοιχεία 86182793 Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, το συμβολικό ποσό των χιλίων (1.000,00) ευρο, το οποίο παρακαλούμε να το διαχειριστείτε με τον ειδικότερο τρόπο που εσείς νομίζετε, με αποκλειστικό σκοπό την ανακούφιση και ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων του χωριού σας.
3.Εισηγηθήκαμε, με έγγραφο μας, στην κοινότητα μας (Κοινότητα Βαρνάβα) να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες για αδελφοποίηση της κοινότητας Βαρνάβα με το ΔΔ Μακίστου Ζαχάρως (πρώην κοινότητα Μακίστου), ώστε να αποκτήσει έτσι και ουσιαστικές διαστάσεις η συμπαράσταση μας.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απάντηση και η θέση της κοινότητας μας για το θέμα.
Ευχόμενοι και πάλι να επουλωθούν το συντομότερο και κατά τον καλύτερο τρόπο οι πληγές των Μακισταίων και όλων των δοκιμασθέντων από τη λαίλαπα της φωτιάς, είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.
ΣΗΜ.Από την πρώτη στιγμή αναρτήσαμε στο blog site του Συλλόγου μας (http://synekavarnava.blogspot.com/ ) σχετικό άρθρο, με φωτογραφίες, video, κ.λ.π. για το οδοιπορικό μας στο χωριό σας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
Βασίλης Κατσαφάδος
Η Γεν.Γραμματέας
Ζωή Τσελένη

Αναπλαστική Σχολή Πατρών είπε...

Ως Αναπλαστική Σχολή Πατρών θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δικό σας πόνο που αποτελεί και δικιά μας πληγή.Και να σας πληροφορήσουμε πως η Ιερά Μητρόπολις Πατρών ήδη αύριο αποστέλει την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή σας.Καλή δύναμη...

imikrimarika είπε...

Ελπίζω και 'γω το Πάσχα να έχει πρασινίσει ο τόπος !Όσο φυτρώνει χορτάρι στη γη ελπίζουμε , η ίδια η γη μας δείχνει το δρόμο.