20 Φεβ 2008

UEFA HELP


Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα το τελευταίο διήμερο(για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τσέλσι), σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο παρέδωσε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση την επιταγή ύψους 1 εκ. ελβετικών φράγκων (620.000 ευρώ) που είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι όταν είχαν ξεσπάσει οι φονικές πυρκαγιές, ως ενίσχυση για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Την... χειρονομία της UEFA καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστώ την UEFA για την ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει. Η επιταγή του 1 εκ. αποτελεί μια συμβολική κίνηση της UEFA και θα διατεθούν για την ανέγερση αθλητικού κέντρου σε σημείο που θα υποδείξει η νομαρχία Ηλείας.

Το έργο θα κοστίσει συνολικά 1,2 εκ. ευρώ, με το ποσό που υπολείπεται να καλύπτεται από την ΕΠΟ. Είναι γενναιόδωρο το ποσό που έδωσε η UEFA και θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί».Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να προβεί σε αυτή την συμβολική κίνηση: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στην Αθήνα, μαζί με τον αντιπρόεδρο, κ. Λευκαρίτη. Εκτίμησα το λόγο του προέδρου της ΕΠΟ, όσον αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της UEFA. Ήταν σημαντικό για μας να ενισχύσουμε όσους επλήγησαν.

Ήταν μια ιδέα που εγκρίθηκε από την επιτροπή fair play, της οποίας προεδρεύει ο κ. Ερζίκ (σ.σ. πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας). Επίσης, εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Το ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο οι σύλλογοι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». (πηγή: sport.e-go.gr)

Το θέμα είναι να διατεθούν τα λεφτά αυτά όντως στην ανέγερση αθλητικού κέντρου και σε σημείο που θα είναι κοντά στις πληγήσες περιοχές και οχι πχ. μέσα στον Πύργο ο οποίος διαθέτει σαν πρωτεύουσα νομού αρκετά αθλητικά κέντρα. Το αναφέρω διότι ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει την γραφειοκρατία για την ενίσχυση που αντιστοιχεί στους πυρόπληκτους.
Πολλά τα λεφτά, πολλές οι υποσχέσεις, αναμένουμε και τις υλοποιήσεις αυτών.
Απο την άλλη αυτός που θυμάται σίγουρα σχεδόν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές είναι ο σχεδόν καθημερινός σεισμός, απόψε πάλι γύρω στις 8.30μμ ταρακούνησε την πελοπόννησο ένας μετασεισμός όπως λέχθηκε τις 14ης Φεβρουαρίου, γύρω στα 6,1 Ρίχτερ. Με λίγα λόγια ο χορός καλά κρατεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: