15 Ιουλ 2008

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.....

Ναι, συνεχίζει και καίγεται ο κόσμος, μυαλό δεν βάλαμε, οργάνωση δεν έχουμε, άσε τώρα που είναι και καλοκαίρι να πάμε για καμμιά βουτιά!!
Κλειστόν λόγω Διακοπών!!
Έχω να αναρτήσω θέμα 15 μέρες τώρα, αλλά τι να γράψω, που απο την μια βλέπω να καίγονται περιοχές και απο την άλλη να ακούω τον Πρ. Παυλόπουλο να λέει:
Στόχος μας είναι να μην μας βρίσκει η νύχτα με φωτιά!
Ψέμματα κύριε, λέτε ψέμματα! Γιατι για να μην σας βρίσκει η νύχτα θα πρέπει να έχετε φροντίσει απο πρίν, αλλά ένας χρόνος πέρασε και ουδείς έχει κάνει κάτι!
ΚΡΑΤΟΣ σου λέει, μα πιο κράτος!
Καλά είπε και η κ. Φ. Πιπιλή όταν είχε έρθει στο χωριό;Ποιό κράτος αν δεν φροντίσεις μόνος σου, μην περιμένεις, απο κανένα κράτος!
Μα πότε επιτέλους θα σταματήσει το ίδιο έργο να προβάλλεται ξανά και ξανά;ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!!!
Βλέπω κάθε μέρα να ανάβει και απο μια φωτιά κάπου και επειδή δεν έχει 'καταφέρει' να πάρει την περσινή διάσταση δεν μας 'καίγεται' καρφί!
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να καούν πάλι άνθρωποι για να ξυπνήσουμε;
Αλλά εγώ τα λέω εγώ τ'ακούω!!!
Κάποιοι όμως συνεχίζουν και ασχολούνται ,με θέματα όπου έπρεπε να μας απασχολούν περισσότερο.
Στις 21 Ιουνίου προβλήθηκε απο την Γαλλική Τηλεόραση ένα ρεπορτάζ που είχε γυριστεί στην Ζαχάρω και Αρτέμιδα για να δείχνοντας σε τι στάδιο είναι η περιοχή μετά την φωτιά. Παράλληλα έδειξε απο την Πορτογαλία πως εκπαιδεύονται οι πυροσβέστες για την αντιμετώπιση της φωτιάς.
Το ρεπορτάζ είναι στα γαλλικά (http://info.france3.fr/avenue-europe/index-fr.php?page=accueil&id_article=142), προσπαθήστε να το δείτε κάνοντας πρακτική στα γαλλικά σας!Η εκπομπή λέγεται Avenue de l' Europe και ασχολείται με θέματα των ευρωπαϊκών χωρών. Μικρή εκπομπή με πολλά νοήματα.

1 σχόλιο:

τσότσος είπε...

Γεια σου Μαρία,

Σωστά, πολύ σωστά τα λες αλλά ποιος σε ακούει...
Έβαλα "σκληρή" ανάρτηση στο blog μου, διαολίζομαι με τους υποκριτές που μας περιστοιχίζουν...

Καλό βράδυ, χαιρετισμούς στους γονείς σου!