21 Αυγ 2008

Αφιέρωμα ANT1 Radio-Φωτιές 1 χρόνος μετά-Μολυβιάτης-Λεφτά

Όλη αυτή την εβδομάδα, από την Δευτέρα το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 είχε και συνεχίζει να έχει αφιέρωμα στις περσινές φωτιές.
Τα ερωτήματα που έχουν, όπως είναι λογικό, τεθεί είναι πάνω σε θέματα όπως:τι έχε γίνει 1 χρόνο μετά, πως είναι η οικονομία των καμμένων περιοχών, ο τουρισμός, οι νέοι, η ανάπλαση του περιβάλλοντος και γενικά οτι θέματα απασχολούν τους κατοίκους που έχουν πληγεί. Ακούγοντας τις εκπομπές, οφείλω να ομολογήσω πως η προσπάθεια είναι αξιόλογη και οι δημοσιογράφοι διαθέσιμοι να ερευνήσουν και να συνομιλήσουν με πολίτες και υπευθύνους, το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι δεν θα ήθελα να μείνει ως ένα ακόμη αφιέρωμα.
1 χρόνο μετά δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, είναι καλό το γεγονός οτι τα μέσα ενημέρωσης δεν το ξεχνάνε, αλλά τι θα γίνει του χρόνου ή σε 5 χρόνια;
Μακάρι αυτή η προσπάθεια του ΑΝΤ1 να αφυπνίσει συνειδήσεις, ξαναθυμίζοντας στον κόσμο τα περσινά ώστε να τον κρατάει έτοιμο για δράση και οχι απλά θεατή των γεγονότων.
Με την ευκαιρία λοιπόν αυτού του αφιερώματος ήμουν προσκεκλημένη σήμερα, στην εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου και της Πόπης Δομάζου.
Μια πολύ ευχάριστη παρέα και πολύ καλή δουλειά από την πλευρά των παιδιών.
Κάτι που δεν πρόλαβα να αναφέρω στην εκπομπή και έπρεπε να αναφερθεί, διότι το άκουσα απο τον ίδιο τον κύριο Μολυβιάτη, σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του Mega και οφείλω να ομολογήσω οτι θύμωσα όταν συνειδητοποίησα την ευρύτερη έννοια του.
Είπε λοιπόν ο κ. Μολυβιάτης οτι και τα λεφτά απο το ταμείο αρωγής χορηγούνται στους πληγέντες, αλλά και απόθεμα θα κρατηθεί για να χρησιμοποιειθεί σε κάποια άλλη καταστροφή!
ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ να βγαίνει και να ισχυρίζεται ξεδιάντροπα, ο κατά τ'άλλα συμπαθής κ. Μολυβιάτης κάτι τέτοιο;
Δηλαδή η χώρα μας, το κράτος ή τέλοσπάντων οι κυβερνόντες, περιμένουν απο τον οβολό του πολίτη για την ύπαρξη ενός ταμείου αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών, χωρίς να μπορούν να οργανώσουν, να διοικήσουν να φροντίσουν ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε;
Εάν αυτό δεν είναι ντροπή τότε τι είναι; Οι ντόπιοι οι οποίοι ζούν χωρίς εισόδημα και μέλλον, χωρίς σπίτι με καμμένους συγγενείς;χωρίς κίνητρα για δουλειά και επανένταξη;χωρίς καθοδήγηση απο τους φορείς που είναι υπέυθυνοι να ενημερώνουν!!!
Σας παρακαλώ δηλαδή για να οργανωθούμε λίγο, γιατί δεν θα τον γλυτώσουμε το κατακλυσμό! Μιλήστε λίγο με τους γραφεικράτες για να επισπεύσουν τις άδειες και φροντίστε να δωθούν τα χρήματα εκεί που πρέπει για να γίνουν έργα και να μην ερημώσει ο τόπος!
Στην τελική εποπτεύστε εσείς οι ίδιοι γαι να μην 'φαγωθούν' τα λεφτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: