5 Νοε 2008

Νοέμβρης, μήνας αναδάσωσης-μήνας δουλειάς

Ο Νοέμβρης είναι απο τους καλύτερους μήνες για αναδάσωση, λόγω υγρασίας και βροχοπτώσεων.(ελπίζουμε να αρχίσει να βρέχει πια)
Η κίνηση της δενδροφύτευσης που θα γίνει είναι περισσότερο (για μένα), κίνηση επαγρύπνησης παρά αναδάσωσης, για τον μόνο λόγο οτι μια ευρύτερη αναδάσωση χρειάζεται μια πολλή καλά οργανωμένη προσπάθεια και την βοήθεια των αρμόδιων φορέων για να πετύχει.
Όταν λέω να πετύχει εννοώ να μείνουν 'ζωντανά' όσο περισσότερα από τα δενδρύλια γίνεται. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνει απο κάπου η αρχή ωστέ να συνεχιστεί και μια μεγαλύτερη προσπάθεια.
Εύχομαι στις 22 του μήνα να έρθει κόσμος (κυρίως άνθρωποι οι οποίοι κατάγονται απο την Μάκιστο) αλλά και οι φίλοι της, για να προσπαθήσουμε δώσουμε πράσινη νότα στο μέρος μέσα από την εκδρομή που θα μπεί στον κόπο να κάνει ο καθένας.

Το χωριό είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, γεμάτο απο συνεργεία του ομίλου Βαρδινογιάννη, τα οποία δουλεύουν για την επίσπευση των εργασιών αποκτάστασης των σπιτιών. Όλοι περιμένουν με αγωνία να δούν το σπίτι τους ετοιμοπαράδοτο για να μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα. Το πρόγραμμα προχωράει, δεν μένει παρά να δούμε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: