30 Δεκ 2008

Χρόνια Πολλά-Καλή Χρονιά!

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, οικογενειακά.... ήρεμα...... αλλά και έρημα........ μια που στην Μάκιστο το τοπίο ήταν βροχερό, κρύο και άκρως ερημικό, αφού κόσμος δεν είχε κατέβει για ακόμη μια φορά. Ότι πρέπει δηλαδή για όποιον θέλει να γευθεί ημέρες γαλήνης και μοναχισμού θα έλεγα!
Βέβαια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια την εποχή αυτή γενικά η περιοχή ήταν γεμάτη απο κόσμο, ο οποίος μάζευε ελιές και υπήρχε μεγάλη κινητικότητα. Κάτι τέτοιο θα αργήσει να ξαναεμφανιστεί σαν εικόνα, τουλάχιστον όμως να καταφέρουν να επιστρέψουν αυτές τις γιορτινές μέρες στον τόπο τους οι οικογένειες.
Μέρες συλλογισμού, μέρες ανησυχίας και ανασφάλειας με όλα αυτά τα γεγονότα γύρω μας, αλλά πρέπει να είναι και μέρες ελπίδας για να μπορούμε να προχωράμε μπροστά.
Η εικόνα που επέλεξα για να προβάλω ένα πιο γιορτινό κλίμα, δεν είναι απο την Μάκιστο βέβαια, αν και στην Βουνούκα έπεσαν κάποιες νιφάδες, είναι απο το Αρτεμίσιο όπου είναι φανερά τα σημάδια του χιονιού, η ευχή μου είναι και τα δικά μας δεντράκια που ήδη έχουν φυτρώσει και τα βλέπετε στην εικόνα παρακάτω, να γίνουν και αυτά σιγά σιγά όπως αυτά του Αρτεμισίου.
Καλή Χρονιά με ένα καλύτερο 2009 αν και προβλέπεται αρκετά δύσκολο, τουλάχιστον να καταφέρουμε να το ανατρέψουμε!

2 σχόλια:

τσότσος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ νά'χετε Μαρία, να χαίρεσαι την οικογένειά σου, το 2009 να είναι δημιουργικό και ευτυχισμένο για όλους σας!
Άννη/Δημήτρης

Bacchus είπε...

Μαρία,
σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ΠΟΛΛΑ.
Εύχομαι επίσης Σόλους τους συγχωριανούς μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ειρήνη, αγάπη και ομόνοια . Θέλω ακόμα να συγχαρώ τον Πατέρα σου για τη σωστή και σεμνή παρουσία του στην εκπομπή της Μπίλιω .
Και πάλι Χρόνια Πολλά
Διονύσης Λινός