24 Φεβ 2008

Επί μνημόσυνη δέηση


24 Φεβρουαρίου, με τις αλκυονίδες μέρες να επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα, μέρα ηρεμίας και χαλάρωσης για τους περισσοτέρους.
Σήμερα όμως είναι και μέρα μνήμης για τα χωριά μας, αφού συμπληρώνονται 6 μήνες απο τον χαμό των αγαπημένων προσώπων. Και στα δυο χωριά, Μάκιστο και Αρτέμιδα τελέστικαν επι μνημόσυνες δεήσεις για όλους εκείνους που έφυγαν στη φωτιά του Αυγούστου.
Λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά επίσης και υπεύθυνος να ξεχνάμε πράγματα και ανθρώπους, ας είναι τουλάχιστον αυτα τα μνημόσυνα μικρές αφορμές υπενθύμησης σε αυτούς που ξεχνούν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά και η ζωή γενικότερα, αλλά και πόσο μικρή είναι για να μην την χαιρόμαστε και να αναλωνόμαστε με μικρότητες. Διότι μην ξεχνάμε, όσα φέρνει ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.

20 Φεβ 2008

UEFA HELP


Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα το τελευταίο διήμερο(για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Τσέλσι), σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο παρέδωσε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση την επιταγή ύψους 1 εκ. ελβετικών φράγκων (620.000 ευρώ) που είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι όταν είχαν ξεσπάσει οι φονικές πυρκαγιές, ως ενίσχυση για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Την... χειρονομία της UEFA καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστώ την UEFA για την ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει. Η επιταγή του 1 εκ. αποτελεί μια συμβολική κίνηση της UEFA και θα διατεθούν για την ανέγερση αθλητικού κέντρου σε σημείο που θα υποδείξει η νομαρχία Ηλείας.

Το έργο θα κοστίσει συνολικά 1,2 εκ. ευρώ, με το ποσό που υπολείπεται να καλύπτεται από την ΕΠΟ. Είναι γενναιόδωρο το ποσό που έδωσε η UEFA και θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί».Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να προβεί σε αυτή την συμβολική κίνηση: «Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στην Αθήνα, μαζί με τον αντιπρόεδρο, κ. Λευκαρίτη. Εκτίμησα το λόγο του προέδρου της ΕΠΟ, όσον αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της UEFA. Ήταν σημαντικό για μας να ενισχύσουμε όσους επλήγησαν.

Ήταν μια ιδέα που εγκρίθηκε από την επιτροπή fair play, της οποίας προεδρεύει ο κ. Ερζίκ (σ.σ. πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας). Επίσης, εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Το ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο οι σύλλογοι και το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». (πηγή: sport.e-go.gr)

Το θέμα είναι να διατεθούν τα λεφτά αυτά όντως στην ανέγερση αθλητικού κέντρου και σε σημείο που θα είναι κοντά στις πληγήσες περιοχές και οχι πχ. μέσα στον Πύργο ο οποίος διαθέτει σαν πρωτεύουσα νομού αρκετά αθλητικά κέντρα. Το αναφέρω διότι ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει την γραφειοκρατία για την ενίσχυση που αντιστοιχεί στους πυρόπληκτους.
Πολλά τα λεφτά, πολλές οι υποσχέσεις, αναμένουμε και τις υλοποιήσεις αυτών.
Απο την άλλη αυτός που θυμάται σίγουρα σχεδόν όλες τις πυρόπληκτες περιοχές είναι ο σχεδόν καθημερινός σεισμός, απόψε πάλι γύρω στις 8.30μμ ταρακούνησε την πελοπόννησο ένας μετασεισμός όπως λέχθηκε τις 14ης Φεβρουαρίου, γύρω στα 6,1 Ρίχτερ. Με λίγα λόγια ο χορός καλά κρατεί!

17 Φεβ 2008

Στα λευκά και η Μάκιστος

Τελικά δεν γλίτωσε απο το 'κύμα' κακοκαιρίας ούτε η Δυτική Πελοπόννησος, αφού ακόμη και στα χωριά το έριξε το χιονάκι του απο εχθές το βράδυ.
Δεν ήταν τόσο όσο το 2004, αλλά για αρχή ήταν καλό . Τα μόνα προβλήματα έως τώρα που παρατηρήθηκαν ήταν η διακοπή του νερού για κάποιες ώρες εξαιτίας των παγωμένων εξωτερικών σωληνώσεων στα containers, που ευτυχώς ξεπεράστηκαν,αλλά και ο μικροσεισμός (4,4 r) ο οποίος έγινε αντιληπτός τα ξημερώματα με επίκεντρο τους πρόποδες της Πάρνηθας.

16 Φεβ 2008

Έρχεται χιονιάς

Χιόνι λένε και χιόνι δεν έχω δεί ακόμη!Αλλά θα έρθει για να το λένε...
Επειδή ομως έχει ρίξει χιόνι εδώ και 3-4 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς την χρονιά) και στη Μάκιστο τουλάχιστον ας απολαύσουμε κανα 2 χιονισμένες φωτογραφίες, μέχρι την φετινή 'άσπρη μέρα'!

14 Φεβ 2008

Φωτογραφίες Γενάρης-Φλεβάρης 2008

Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή, αλλά τουλάχιστον έχει πρασινήσει η περιοχή!
http://picasaweb.google.com/mariapothou/2008

4 Φεβ 2008

ΜΑΚΙΣΤΟΣ-ΖΑΧΑΡΩ-ΑΘΗΝΑ ON-LINE!

Βρίσκομαι Μάκιστο (αυτή τη στιγμή Ζαχάρω) εδώ και 2-3 μέρες και μπορώ να πω πως ο καιρός με έχει αποζημιώσει!Καταπληκτικές μέρες με λιακάδα και χωρίς κρύο.
Τα σπίτια όπως είδα έχουν πάρει την πορεία κατασκευής τους εκτός απο την σήμερα εξαιτίας γραφειοκρατικών καταστάσεων. Αύριο πάλι θα συνεχιστεί η εργασία.
Το μόνο στενάχωρο αλλά και ελπιδοφόρο παράλληλα είναι το περιβάλλον. Στενάχωρο απο τη μια διότι βλέπεις τα βουνά τα οποία έχουν τα καμένα πεύκα πάνω και απο κάτω φαίνεται το έδαφος, μια εικόνα που θυμίζει κάποιον που έχει αρχίσει να χάνει τα μαλλία του και φαίνεται το δέρμα του αν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ (μια μικρή γεύση μπορείτε να δείτε στην μια φωτογραφία), αλλά και να αποπνέει ελπίδα παράλληλα διότι έχει αρκετό πράσινο στο έδαφος καθώς έχουν πετάξει και κάποια απο τα δένδρα. Είπαμε άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Αν μπορέσουν και κάποιο να δούν με θετικό μάτι τα όσα γίνονται και να μην λέγονται κακεντρέχιες τότε όλα θα πάνε πολύ καλύτερα. Εξάλλου είναι γνωστό και 'εχει ειπωθεί άπειρες φορές πως ενωμένοι ποτέ νικημένοι, το λέω απλά γιατί πάντα ακούγονται παράπονα και γκρίνιες. Ας αλλάξουμε θέμα και ας μπούμε στα πιο θετικά.
Την Παρασκευή είχαμε ακόμη μια συνάντηση, το Δ. Σ. του Συλλόγου μας με τον κ. Αβούρη υπεύθυνο του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ο οποίος μας ενημέρωσε για την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών και την πορεία τους απο εδώ και πέρα. Απο τη στιγμή που 'ξεκόλλησαν' απο τις γραφειοκρατικές αναποδιές τώρα πλέον όλα μπήκαν επι του πρακτικού και οι τεχνικές εργασίες θα προχωράνε προγραμματισμένα. Δεν θα αναφέρω ακριβώς την πορεία απο τη στιγμή που θα ενημερώνω αν οχι καθημερινώς, τουλάχιστον εβδομαδιαίως το blog αναλυτικά.
Πάντως φαίνεται οτι όπως ξανοίγει ο καιρός, 'ανοίγουν' και όλες οι κλεισμένες πόρτες!