2 Ιουν 2010

Λεύκωμα Μνήμης-Μάκιστος

Την Κυριακή 30 Μαΐου το πρωί στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος μνήμης της Μακίστου που ήταν αφιερωμένο στα θύματα της φωτιάς του Αυγούστου του 2007.
Η συνδιοργάνωση ήταν απο τον Σύλλογο Μακισταίων και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας.
Μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση και ομιλητές τους Χαράλαμπο Καφύρα, Νομάρχη Ηλείας, τον Ζώη Μπενάρδο, Πρόεδρο του Συλλόγου και Γιάννη Τζουανόπουλο, ποιητή. Όλοι τους στάθηκαν στο ύψος της περίστασης μίλησαν για τα καλά και κακώς κείμενα, σοβαροί και συγκινητικοί.

 Πολύ ωραία παρουσία ήταν και αυτή του ηθοποιού και βουλευτή Κώστα Καζάκου που μίλησε από τα βάθη της ψυχής του και διάβασε αποσπάσματα από το λεύκωμα.
Τα έξοδα του λευκώματος (για να είμαι πιο κατατοπιστική) σε ποσοστό 50% δόθηκαν από την Νομαρχία Ηλείας και το υπόλοιπο από την τεχνική εταιρία του ομίλου Βαρδινογιάννη ΚΟΝΚΑΤ και τον ΟΤΕ. Καθώς και χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΙ.

Χαιρέτησε επίσης και ο μπαρμπα-Αντώνης Κοκκαλιάρης καθώς είχε ανέβει για να παρευρεθεί στην εκδήλωση καθώς πήρε τον λόγο και μια ομογενής μας απο τον Καναδά η κυρία Δήμητρα Λαμπροπούλου.

 
 Στο τέλος έπαιξαν τραγούδια απο τον τόπο μας ο γιος του παπα-Στάθη Αθανασόπουλου Λευτέρης με το βιολί του μαζί με τον φίλο του Γίαννη Σίμη.
Κλείνοντας επαναλαμβάνω πως η λέξη Αποχή της προηγούμενης ανάρτησης δεν αναφερόταν σε καμία περίπτωση σε αυτή την εκδήλωση, αλλά στην αποχή μου από την συνεχή ενημέρωση του blog.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply