5 Νοε 2007

Αγάλι αγάλι....


Μερικά πράγματα, ίσως τα περισσότερα έχουν 2 όψεις, την καλή-ωραία και την κακή-άσχημη!Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι με ποίο μάτι τα κοιτάζουμε εμείς και πώς τα στρέφουμε; σε καλό μας ή πρός κακό μας;
Οι μέρες περνάν και πολλοί αναρωτιούνται τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν γενικά προχωράν οι διάφορες διαδικασίες. Τα τελευταία νέα από Μάκιστο είναι θετικά θα μπορούσα να πώ. Τα περισσότερα προσωρινά σπίτια είναι τοποθετημένα, με ηλεκτρικό, αλλά να απομένει η υδροδότηση τους (κατά πάσα πιθανότητα απο σήμερα Δευτέρα θα τελειώσει και αυτό το ζήτημα).
Βέβαια το κυρίως θέμα είναι να μην γίνει το προσωρινό μόνιμο, αλλά και σ 'αυτό τον τομέα σιγά σιγά παρουσιάζεται γρήγορος βηματισμός:
Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, ο δωρητής δηλαδή της κατασκευής των σπιτιών,ξεκίνησε τις διαδικασίες για την κατασκευή των 5 πρώτων σπιτιών. Αυτό ανήκει στο πλαίσιο του πιλοτικού πρόγραμμα ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατόν να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς και στα υπόλοιπα σπίτια.
Ήδη την Παρασκευή παρουσιάστηκαν στους ιδιοκτήτες των 5 πιλοτικών σπιτιών τα σχέδια στα οποία έχουν λόγο και οι ίδιοι για τον τρόπο της διαμερισμάτωσης αλλά και της εσωτερικής διακόσμισης (πχ είδη υγιεινής κτλ) .
Εκτός απο τα συνεργεία που θα χρησιμοποιηθούν από τον Όμιλο, θα χρησιμοποιηθούν και ντόπια συνεργεία (τεχνίτες και εργάτες), ώστε να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο η τοπική οικονομία!
Ελπίζουμε και ευχόμαστε λοιπόν μια καλή αρχή!

1 σχόλιο:

τσότσος είπε...

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα του Βαρδινογιάννη, θεωρώ όμως θεάρεστο το έργο που κάνει στη Μάκιστο, μπράβο του! Αν είναι πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, 2 φορές μπράβο γιατί αποδεικνύεται ουσιαστικά ευαίσθητη αφού δραστηριοποιείται και σε άλλες φιλανθρωπικές δραστηριότητες που της εξασφαλίζουν και προβολή και, άρα, δεν έχει ανάγκη τα έργα της μακίστου...