4 Φεβ 2008

ΜΑΚΙΣΤΟΣ-ΖΑΧΑΡΩ-ΑΘΗΝΑ ON-LINE!

Βρίσκομαι Μάκιστο (αυτή τη στιγμή Ζαχάρω) εδώ και 2-3 μέρες και μπορώ να πω πως ο καιρός με έχει αποζημιώσει!Καταπληκτικές μέρες με λιακάδα και χωρίς κρύο.
Τα σπίτια όπως είδα έχουν πάρει την πορεία κατασκευής τους εκτός απο την σήμερα εξαιτίας γραφειοκρατικών καταστάσεων. Αύριο πάλι θα συνεχιστεί η εργασία.
Το μόνο στενάχωρο αλλά και ελπιδοφόρο παράλληλα είναι το περιβάλλον. Στενάχωρο απο τη μια διότι βλέπεις τα βουνά τα οποία έχουν τα καμένα πεύκα πάνω και απο κάτω φαίνεται το έδαφος, μια εικόνα που θυμίζει κάποιον που έχει αρχίσει να χάνει τα μαλλία του και φαίνεται το δέρμα του αν μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ (μια μικρή γεύση μπορείτε να δείτε στην μια φωτογραφία), αλλά και να αποπνέει ελπίδα παράλληλα διότι έχει αρκετό πράσινο στο έδαφος καθώς έχουν πετάξει και κάποια απο τα δένδρα. Είπαμε άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Αν μπορέσουν και κάποιο να δούν με θετικό μάτι τα όσα γίνονται και να μην λέγονται κακεντρέχιες τότε όλα θα πάνε πολύ καλύτερα. Εξάλλου είναι γνωστό και 'εχει ειπωθεί άπειρες φορές πως ενωμένοι ποτέ νικημένοι, το λέω απλά γιατί πάντα ακούγονται παράπονα και γκρίνιες. Ας αλλάξουμε θέμα και ας μπούμε στα πιο θετικά.
Την Παρασκευή είχαμε ακόμη μια συνάντηση, το Δ. Σ. του Συλλόγου μας με τον κ. Αβούρη υπεύθυνο του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ο οποίος μας ενημέρωσε για την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών και την πορεία τους απο εδώ και πέρα. Απο τη στιγμή που 'ξεκόλλησαν' απο τις γραφειοκρατικές αναποδιές τώρα πλέον όλα μπήκαν επι του πρακτικού και οι τεχνικές εργασίες θα προχωράνε προγραμματισμένα. Δεν θα αναφέρω ακριβώς την πορεία απο τη στιγμή που θα ενημερώνω αν οχι καθημερινώς, τουλάχιστον εβδομαδιαίως το blog αναλυτικά.
Πάντως φαίνεται οτι όπως ξανοίγει ο καιρός, 'ανοίγουν' και όλες οι κλεισμένες πόρτες!














5 σχόλια:

τσότσος είπε...

"Ζέστη" αναβλύζει από την ανάρτησή σου, Μαρία, όλα θα πάνε καλά!
Τί κάνεις, πώς περνάς, πώς είναι οι συγχωριανοί σου;

makistos είπε...

@tsotsos, ola kala ws twra!8elw na skeftomai 8etika gia na antlw kai dynamh!8a ta poume kai apo konta, filia!

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός καιρός που αναφέρεις δεν εναι και πολύ καλός γιατί οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο.
Χρειάζεται νομίζω μιά πιό δυνατή φωνή γιά τό περιβάλλον.
Οι βροχές γιά φέτος δεν ειναι αρκετές,το φράγμα στο Πηνειό ειναι άδειο, ο Αλφοιός έχει τα νερά του Αυγούστου. Πολύ φοβάμαι όσες σπιθαμές γής δεν κάηκαν, θα καούν φέτος ή του χρόνου. Και ότι κιάν χτίζουμε θα ξανακαεί ή θα ερημώσει άν δεν μπούνε πρώτα απόλα οι σωστές βάσεις γιά την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα χαρώ αν προσθέσεις το blig μου στα Link σου.
Με εκτίμηση
Ολύμπιος
http://westpeloponnese.blogspot.com/

makistos είπε...

@olympios. έχεις δίκιο με το καιρό, να φανταστείς πως έχει ανθίσει παπαρούνα!μπές να δείς στις νέες φωτογραφίες πάνω δεξιά για να πάρεις μια ιδέα, θα προσπαθήσω να αναρτήσω και videακι.
Ένας δεν φαίρνει την 'άνοιξη' αλλά σιγά σιγά ίσως και να αυξηθούν οι φωνές...

Αννη είπε...

Γλυκιά μας Μαρία, χαίρομαι πολύ που τα πράγματα προχωράνε! Θέλω να δω να χαμογελάνε λίγο τα βασανισμένα πρόσωπα... Λέμε να έρθουμε την επόμενη εβδομάδα στη Ζαχάρω. Θα μιλήσουμε σε λίγες μέρες για λεπτομέρειες.