25 Μαρ 2008

Αφή-25η Μαρτίου-Ευαγγελισμός

Διπλή γιορτή η σημερινή μέρα, γιορτινή και η χθεσινή λόγω της αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
Όλα πήγαν κατ'ευχήν, χωρίς προβλήματα με λίγες διαμαρτυρίες, όπως έπρεπε άλλωστε με αυτα που συμβαίνουν στο Θιβέτ, κατα τ'άλλα ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος στην όλη διαδικασία.
Το ενδιαφέρον πάντως των Κινέζων δημοσιογράφων (οι οποίοι είχαν ζώσει την Ολυμπία) στρεφόταν γύρω απο την αποκατάσταση του καμένου τοπίου και στις όποιες ενέγειες έχουν και θα γίνουν για την ανάπλαση.
Έχοντας την ευκαιρία να μιλήσω με τον αντινομάρχη κ. Πλατανιά, παραδέχτηκε οτι όντως όλοι είχαν στραφεί στην Ολυμπία και είχαν αφεθεί τα χωριά ως τώρα, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως απο εδώ και πέρα θα φροντίσουν να μελετήσουν καλύτερα το περιβάλλον και τις όποιες κινήσεις για αναδάσωση που πρέπει να γίνουν. Εξάλλου και ο Νομάρχης κ. Καφύρας και ο αντινομάρχης είναι γεωπόνοι στο επάγγελμα που σημαίνει άριστοι γνώστες των κινήσεων που χρειάζονται.
Στο περίπτερο το οποίο είχε στηθεί απο την Νομαρχία Ηλείας προσφέρονταν προϊόντα του νομού, κίνηση απαραίτητη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ας γίνουν όμως συστηματικές προσπάθειες, διότι τα προϊόντα αυτά ήταν απο περιοχές που είχαν σωθεί απο την λαίλαπα, για να έχουμε λοιπόν στην επόμενη αφή και κρασιά και λάδια απο τα καμένα πρέπει να μην αφήσουμε να περάσει ο χρόνος έτσι απλά, αλλά εποικοδομητικά.

3 σχόλια:

Δημήτρης Βλαχόπουλος είπε...

Μαρία,
Δες και το παρακάτω ιστολόγιο:

http://dcorfu.blogspot.com/

Πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει,όλους τους Μακισταίους.

τσότσος είπε...

Μαρία καλησπέρα,
Τα της αφής της φλόγας δεν με πολυαφορά αφού ο μόνος στόχος είναι το τζέρτζελο με τους εμπορευματοποιημένους Ολ. αγώνες (που θα γίνουν σε μια δικτατορική χώρα...).
Τα της αποκατάστασης του τοπίου όμως με αφορά και πολύ μάλιστα αφού τον Φεβρουάριο είδαμε από κοντά την άθλια κατάσταση που υπάρχει στους γύρω λόφους. Με αφορά επίσης η προσπάθεια αποκατάστασης των χωριών σας καθώς και του τοπίου, που πολύ φοβάμαι θα ξεχαστεί μόλις περάσει η δημοσιότητα της αφής.
Υπάρχουν εθελοντές που δουλεύουν στην Ολυμπία, δες την νέα ανάρτηση με φωτογραφίες τους που έβαλε η Άννη.
Καλό βράδυ, όλα να γίνουν καλά στον τόπο σας!

makistos είπε...

@Δημήτρης: Ευχαριστώ πολύ,το είδα, εξάλλου γνωρίζω τον Λάκη προσωπικά και χαίρομαι που αναρτήθηκε απο εσάς επιστολή του.