28 Μαΐ 2010

ΑΠΟΧΗ."Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργεντηθέντος"

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog.
Ο λόγος της αποχής μου, ήταν και είναι καθαρά προσωπικός και δεν ήξερα εάν ήθελα να τον αναφέρω δημοσίως. Επέλεξα λοιπόν τη σιωπή για να δώσω τόπο στην οργή!

Πλέον όμως δεν με απασχολεί και νομίζω εφόσον έχω να γράψω και τόσο καιρό, λογικό είναι ελάχιστοι να παρακολουθούν το blog.

Διαλέγω λοιπόν μια ανύποπτη στιγμή για να αναφερθώ με πολύ περιεκτικά λόγια ότι σταμάτησα να γράφω σε αυτό το ιστολόγιο γιατί δέχθηκα από αρκετούς, άνανδρη λασπολογία και φυσικά οχι κατά μέτωπο λεκτική επίθεση, γι' αυτό και την χαρακτηρίζω άνανδρη και ταυτόχρονα δειλή, ότι έχω καταχραστεί χρήμα που άνηκε αλλού ή ότι έχω δημιουργήσει online λογαριασμό και έχω πλουτίσει!
Μα φυσικά ότι έχει να κάνει με το χρήμα, ότι μας απασχολεί τώρα, πριν και αύριο!Αυτό βλέπετε απασχολεί όλους!

Θα ήθελα να επισημάνω απλά σε όλους αυτούς τους "φτωχούς στο πνεύμα" πως είναι πολύ εύκολη διαδικασία να διαπιστώσει κάποιος ειδικά μέσω internet εάν έχει ανοιχτεί λογαριασμός για να "τρώω" χρήμα! Οι οποίοι είναι τόσο ανεγκέφαλοι και αχαρακτήριστοι λασπολογόντας ένα άτομο που προσπάθησε να δώσει οτι καλύτερο μπορούσε στον τόπο καταγωγής του, αφιλοκερδώς!
Το μόνο που έχω να σκεφτώ, είναι οτι τελικά όλες οι λαϊκές παροιμίες έχουν δίκιο!
Γιατί φίλοι μου "Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργεντηθέντος" αυτό μόνο έχω να τους απαντήσω συν πολλές άλλες λαϊκές ρήσεις που μπορούν να φορεθούν γάντι με την περίσταση!

Από εδώ και στο εξής έαν κάπου κάπου έχω την διάθεση θα αναφέρομαι σε νέα της Μακίστου, όπως ότι το 99% των κατασκευών έχει ολοκληρωθεί και μένει μόνο η διαμόρφωση της πλατείας του χωριού.
Λογικά θα υπάρξει τελετή κάπου στο καλοκαίρι αλλά αυτό δεν είναι ακόμη γνωστοποιημένο.

Πάντως ευχαριστημένοι 100% δεν είναι κανένας γιατί πολύ απλά η αχαριστία βασιλεύει!

Τέλοσπάντων, το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Μακισταίων (στον οποίο έχω επιλέξει να μην ανήκω συνειδητά) επιμελήθηκε και έκδωσε με την βοήθεια του Ομίλου Βαρδινογιάννη και νομίζω (χωρίς να είμαι 1000% σίγουρη) και με τα χρήματα αποταμίευσης από δωρεές για τους Μακισταίους που υπήρχαν σε ένα λογαριασμό, ένα λεύκωμα μνήμης με φωτογραφίες πριν τη φωτιά.
Την Κυριακή το πρωί στις 10.30 παρουσιάζεται στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να παραστεί.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω πως ουδέποτε έχω λάβει χρήματα απο κανέναν και ούτε πρόκειται να έκανα ή να κάνω κάτι τέτοιο, δεν είμαι "βρώμικη"πολιτικός εγώ!
Ο λόγος που ανακατεύτηκα στο όλο θέμα της Μακίστου είναι απλός: είναι το μέρος καταγωγής μου, ο τόπος που αγαπούσα από μικρή και έχω ζήσει τα καλοκαίρια μου!Με αυτό τον τόπο με δένουν περισσότερα απ' όσα μπορεί να δένουν άλλους που έχουν γεννηθεί εκεί.

Έχοντας καθαρή την συνείδηση μου, ως ηθικό ον και δεν ανησυχώ για τίποτα, αλλά επειδή η σπίλωση του ονόματός μου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την επαγγελματική μου πορεία, πολύ απλά είμαι διατεθειμένη αν και δεν θα το επιδιώξω, να φτάσω μέχρι και σε μηνύσεις.

Εις το επανειδήν λοιπόν!

6 σχόλια:

Αννη είπε...

Μαρία μου, καταλαβαίνω πολύ καλά την πικρία σου... Εγώ ξέρω ότι σε γνώρισα τελείως τυχαία μέσα από το blog σου, τότε που κι εγώ προσπαθούσα να βοηθήσω τον πονεμένο τόπο σου και δεν έβρισκα τρόπο... Με παρέσυρε το πάθος, η ελπίδα κι η αγάπη για τον τόπο σου! Με ενέπνευσες και ήρθα με πολλή χαρά στον τόπο σου να φωτογραφίσω τους ανθρώπους και την ελπίδα τους. Με ξενάγησες, με σύστησες στους κατοίκους, ασχολήθηκες μαζί μου χωρίς να έχεις καμιά υποχρέωση και χωρίς να περιμένεις τίποτε από μένα. Απλά είδες και τον δικό μου πόνο για τον τόπο σας και την θέληση μου να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα.

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οι αχάριστοι άνθρωποι. Το σκοτάδι όμως που δημιουργούν οι αχάριστοι κάνει να λάμπουν ακόμα περισότερο οι ΚΑΛΟΙ και ΑΓΝΟΙ άνθρωποι σαν εσένα και την οικογένειά σου!
Δεν θα ξεχάσω την φιλοξενία που μου προσφέρατε στο τσίγγινο σπιτικό σας στην Μάκιστο. Σας εύχομαι να χαρείτε το νεόκτιστο σπίτι σας με υγεία και χαρά! Και να θυμάσαι ότι είμαι στην διάθεσή σου εάν χρειαστείς ποτέ την βοήθειά μου!

makistos είπε...

Σ'ευχαριστώ Αννη μου, το ξέρω πως υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι εκτός και κατάλαβαν την ανιδιοτέλεια που θέλαμε να δώσουμε.Όπως πολλοί θέλησαν να κάνουν το ίδιο. Πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις για να προσπαθούν για κάτι καλύτερο, προσπαθώντας να κοιτάξουμε στο μέλλον.
Να είστε όλοι καλά!

Φώτης Δημήτρουλας είπε...

Δεν έχω διαπιστώσει πουθενά τους ισχυρισμούς σου περί "...αχαριστίας.." και ιδιαίτερα στην καταπληκτική εκδήλωση για το Λεύκωμα, από την οποία αν κατάλαβα καλώς, δηλώνεις ΑΠΟΧΗ και καλείς σε ΑΠΟΧΗ (για εκδήλωση του χωριού σου).
Οφείλω να σε πληροφορήσω ως ουδέτερος και τυχαίος επισκέπτης στην πρόσφατη παρουσίαση του Λευκώματος, πως δεν έχω παρακολουθήσει καλύτερη εκδήλωση σε τόσο κατάμεστη αίθουσα και με τόσο τέλεια διοργάνωση.
Δεν υπήρξε ούτε ψήγμα αχαριστίας σε καμία πλευρά (ούτε στη Νομαρχία που αναφέρθηκε πως χρηματοδότησε κατά το 1/2 το Λεύκωμα, ούτε στον όμιλο Βαρδινογιάννη που προσέφερε ένα μέρος από το υπόλοιπο ποσό).
Λυπάμαι όμως για τις διατυπώσεις σου και για την ακατανόητη ψυχολογική φόρτιση στο κείμενό σου.
Εγώ θα έγραφα ένα τέτοιο κείμενο αν είχα ζήλια και μίσος για τους διοργανωτές ή αν περίμενα σε λίστα αναμονής για πρόσληψη εκεί που κάποιοι άλλοι "ευεργετηθέντες" δεν έδειξαν την δουλοπρέπεια που θα περίμενε ίσως κάποιο μικρό τμήμα της κοινωνίας.
Πρέπει επίσης να ξέρεις πως η ευχαριστία δεν εκφράζεται υποχρεωτικά με την τυμπανοκρουσία ούτε με φωνασκίες για να μας ακούν οι ...ευεργέτες.
Εγώ θα θεωρούσα ύποπτους για "αχαριστία" εκείνους που βροντοφωνάζουν την ευχαριστία τους.
Η διατύπωσή σου αυτή για να είναι αξιόπιστη. θα πρέπει να αποδείξεις την αχαριστία με συγκεκριμένα παραδείγματα, άλλως λάμπει δια της ψευδούς ενημέρωσης και προδίδει άλλα από εκείνα που προσπαθείς να πεις.
Περιμένω με ενδιαφέρον τις αποδείξεις σου και την απάντηση.

makistos είπε...

Απάντηση σε κ. Φώτη Δημήτρουλα.
Κύριε Δημήτρουλα ΛΑΘΟΣ καταλάβατε γενικά για όσα έγραψα σε αυτή την παράγραφο.
Ίσως να φταίω κι εγώ, μπορεί να παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου.
Όπως θα δείτε και στην σημερινή μου παράγραφο η Αποχή δεν αναφερόταν στην εκδήλωση του Λευκώματος, στην οποία και παρευρέθηκα(και μπορείτε να το διαπιστώσετε) και σαφώς μου άρεσε ως άρτια οργανωμένη και συγκινητική εκδήλωση.
Η Αποχή, αναφέρεται στην μην τακτική ενημέρωση του blog μου.
Εάν το παρακολουθούσατε (δεν είχα την τύχη να δω συχνά σχόλια σας για να το ξέρω αυτό)θα βλέπατε πόσο αντικειμενικά προσπαθώ να παρουσιάσω τα θέματα και τα γεγονότα!
Ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε βοήθεια απο κάποια ομάδα ανθρώπων έχω για να αποφεύγω τα όποια μικρολάθη μου.
Όσο για την αχαριστία αφήστε με να έχω διαφορετική άποψη την οποία μπορώ να σας την αναλύσω κατ'ιδίαν και φυσικά πάλι όπως είδα την ερμηνεύσατε επιφανιακά.
Η αχαριστία στην οποία αναφέρομαι, είναι σε πρώτο λόγο καθαρά στο πρόσωπο μου και φαίνεται αυτό, και σε δεύτερο λόγο γενικά για τις αντιδράσεις που έχει ο Έλληνας (μια κοινή παραδοχή όλων εξάλλου)όταν του δείνουν κάτι και ζητάει επιπλέον(την ξέρετε εξάλλου την παροιμία 'ενός του χαρίζανε ένα γάϊδαρο..'). Πάλι για να μην παρεξηγηθώ (που ούτως ή άλλως μπορεί να γίνει) εννοώ πως οι περισότεροι απο εμάς(δεν βγάζω την αφεντιά μου απ'έξω) έχουμε εύκολη την γκρίνια και χαμένη την λογική.
Να ξέρετε κύριε Δημήτρουλα πως είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα έγραφα ότι έγραψα κάτι απο ζήλια ή μίσος και τα δυο που αναφέρετε(και θέλετε να με χαρακτηρίσετε) τα έχω δεχθεί και έχω κατηγορηθεί με ανυπόστατες κατηγορίες οτι έχω καταχραστεί χρήμα χωρίς να έχουν περάσει απο τα χέρια μου ούτε 10 ευρώ.
Πείτε μου λοιπόν ποιά θα ήταν η δικία σας αντίδραση σε μια τέτοια κατηγορία;
Ούτε πρόσληψη περιμένω(δυστηχώς δεν ξέρω να εκμεταλλεύομαι καταστάσεις!), ούτε δουλοπρέπεια έχω δείξει έως τώρα στη ζωή μου. Δεν είμαι εδώ για να αποδείξω με τυμπανοκρουσίες, όπως λέτε κι εσείς, πόσες μάχες έχω δώσει για το χωριό μου αλλά και στη ζωή μου έως τώρα!
Είμαι εδώ για να βοηθήσω και να χειροκροτήσω, χωρίς να βάζω τρικλοποδιές τις όποιες θετικές προσπάθειες γίνονται.
Ούτε τα σχόλια μου ασχολήθηκαν με την ομάδα του Λευκώματος, ούτε με την Νομαρχία ούτε με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη. Τώρα πως εσείς βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;
Ίσως να γνωρίζετε τόσα για μένα που ούτε εγώ η ίδια ξέρω και να φανταστείτε δεν σας γνωρίζω καν.
Συγχωρήστε μου την τελευταία πρόταση, εάν σας ενόχλησε, αλλά σκεφτείτε το να χαρακτηρίζουμε εύκολα κάποιους ανθρώπους (εμένα στην προκειμένη περίπτωση) που δεν τους έχουμε συναντήσει η ανταλλάξει απόψεις μαζί τους, πως είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος.
Ποτέ δεν επιδίωξα την προβολή μου, παρά μόνο την προβολή του χωριού μου,ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει.
Και φυσικά για ότι δεν γνωρίζω, προτιμώ να μην αναφέρομαι.
Κλείνοντας θέλω να ξέρετε οτι δεν είχα την πρόθεση να ανοίξω διάλογο, παρά μόνο να υπερασπιστώ το ήθος μου, πάλι με παροιμίες θα κλείσω, λειτουργώ με την εξής:Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα, αλλά φαίνεται οτι, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!

τσότσος είπε...

Αχ βρε Μαρία, αχ βρε Μαρία, τί κακό και αυτό με τους Έλληνες να μην μπορούν να δεχτούν τον αγνό, τον ονειροπόλο, τον ανιδιοτελή, να βλέπουν μόνο το χρήμα σαν κινητήριο μοχλό των πάντων...
Προσυπογράφω τα της Άννης, χάρηκα που σε γνώρισα...

makistos είπε...

@τσότσος:
Εγώ χάρηκα πολύ που έχουμε γνωριστεί!
και ας καταφέρνουμε να βρισκόμαστε έστω έτσι έχουμε την επικοινωνία μας!
Η ζωή τραβά την ανηφόρα!
και εμείς μαζί!!
Όσο μπορώ θα προσπαθώ για το καλύτερο και το ιδανικότερο για αυτή την κοινωνία!