23 Οκτ 2007

Τα ίδια Παντελάκη μου....

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον! Απο τη μία μπορούμε να λέμε οτι: καλά πήγαμε στη χώρα μας με τις φωτιές αφού, εκεί στην Αμερική δεν μπορούν να σβήσουν τις δικές τους με την τόση οργάνωση και τα τόσα τεχνικά μέσα που διαθέτουν--->
Περισσότερες από 600 κατοικίες έχουν γίνει στάχτη στη νοτιοδυτική Καλιφόρνια και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίουν δασικές περιοχές στη δυτική Καλιφόρνια. Βόρεια του Λος Αντζελες, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, περισσότεροι από 2.000 πυροσβέστες με τη βοήθεια 30 αεροσκαφών και ελικοπτέρων, δίνουν για δεύτερη ημέρα μάχη με τις φλόγες σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς τα πύρινα μέτωπα είναι περισσότερα από 12 και έχουν κατακάψει μέχρι τώρα 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων.

Παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, περισσότερα από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί, εκ των οποίων τα 500 στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, όπως επίσης και 100 βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο έχουν αποτεφρωθεί πάνω από 590.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Μια άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα βουνά του Σαν Μπερναντίνο, 200 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες, έχει καταστρέψει 128 κατοικίες, σύμφωνα με το δίκτυο NBC. Στο περίφημο θέρετρο του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλοί αστέρες του κινηματογράφου, αποτεφρώθηκαν 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και κάηκαν επτά βίλες. Οι πυροσβέστες εκτιμούν μάλιστα ότι θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.( news.antenna.gr)

Από την άλλη βέβαια το αποτέλεσμα ακόμη μιας φωτιάς, κάπου αλλού μαλριά απο εμάς, κάνει την ανησυχία μου πιο δυνατή και πιο κοντινή. Δεν με ενδιαφέρει εαν είναι made in USA ή εάν είναι σε κάποια άλλη ήπειρο, το αποτέλεσμα είναι που μετράει!και το ξέρουμε όλοι μας!

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ρε παιδιά!!!Αφού έτσι το θέλουν να φτιάξουμε τσιμεντένια δένδρα να μην καίγονται κιόλας!!!!ΈΛΕΟΣΣΣ και πάλι ΈΛΕΟΣ!

Μα πότε θα ταρακουνηθούν επιτέλους όλοι αυτοί που θέλουνε να λέγονται άνθρωποι;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: