26 Οκτ 2007

Που είναι η παιδεία;;;;

Με κάνει να αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και να απορώ πως γίνεται να έχουμε εμείς τόσα θύματα, τη στιγμή που στην Καλιφόρνια έχουν τόση μεγάλη καταστροφή και ευτυχώς ώς τώρα λιγότερα θύματα!

Ωστόσο, οι πυρκαγιές την Καλιφόρνια κόστισαν ζημιές άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από τις 18 πυρκαγιές που ξέσπασαν από την Κυριακή, αναγκάζοντας 500.000 (εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό σε έως και 900.000) ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, περίπου 1.700 κτίρια - ανάμεσά τους 1.436 κατοικίες - καταστράφηκαν και 172.000 εκτάρια γης απανθρακώθηκαν.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ, είναι τρεις νεκροί και 40 τραυματίες. Ο απολογισμός είναι ο χειρότερος από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2003, όταν είχαν χαθεί 22 ζωές. (πηγή:Έθνος)

Είναι φανερό πια πως η παιδεία μας σε ορισμένα θέματα (για να μην πω για τα περισσότερα) είναι ελλειπής έως άφαντη! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Θα μας κάνει να αλλάξουμε νοοτροπία κάτι σε αυτή τη ζωή; ή να περιμένουμε την επόμενη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: