3 Ιαν 2008

Μαραθώνιος μετ' εμποδίων

Λόγια, λόγια και πάλι λόγια! Δεν ήθελα να φτάσω σε τέτοιο σημείο αλλά διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα, μόνο ηρεμία δεν μπορώ να νιώσω.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι δημοσίευμα του Ε.Τ το οποίο διάβασα στο in.gr ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=861126&lngDtrID=244 )
Στο δημοσίευμα αυτο, αναφέρεται πως το ταμείο αρωγής και η κυβέρνηση θέλουν να διευκολύνουν τους πληγέντες και να επισπεύσουν τις διαδικασίες αποζημίωσης τους για τα σπίτια. Παρόλαυτα πρέπει να υπάρχουν και τίτλοι ιδιοκτησίας και να μην έχουν γίνει παράνομες παρεμβάσεις(αυθαίρετα). Με την βοήθεια λοιπόν μαρτυριών κτλ κτλ αν δεν υπάρχουν τίτλοι (παλιότερα εξάλλου τα κληρονομούσαν δια λόγου) θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται οχι και τόσο χρονοβόρα, αλλά να υπολογισθεί το γεγονός οτι ο μήνας που διανύουμε είναι ο Ιανουάριος, το έτος το 2008, όλα αυτα ξεκίνησαν, ας πούμε γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη εν έτη 2007. Αυτες είναι λοιπόν οι επισπευμένες διαδικασίες;Οι μη χρονοβόροι μηχανισμοί;Η εξυπηρέτηση των πυροπαθών;
Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι δεν έχει κανένας τίτλο ιδοκτησίας, ή οτι όλοι έχουν κάνει τις παράνομες παρεμβάσεις τους στα ήδη υπάρχοντα σπίτια τους έτσι; και όλα αυτα οταν υπήρχαν τα σπίτια δηλαδή προ φωτιών, τι θα γίνει απο εδω και πέρα θα παγώσουν όλες οι διαδικασίες και θα περιμένουμε την επιφύτηση του Αγίου Πνεύματος για να βοηθήσει τους αρμόδιους να κινηθούν μέσα στα λογικά πλαίσια όλης αυτής της παράλογης κατάστασης;
Λέω παράλογης, σκεπτόμενη οτι κάθε μέρα που περνάει είναι χάσιμο πού χρόνου, ειδικά όταν μέσα στην ατυχία σου είχες την τύχη να σου προσφερθεί δωρεά ώστε να φτιαχθούν τα σπίτια απο ολόκληρη ομάδα!
Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω πως τα 250 άτομα που είχαν αναφερθεί σε παλιότερη συνέντευξη( http://www.e-tipos.com/newsitem?id=16464 ) στην ίδια εφημερίδα (Ε.Τ) 'Οπως εξήγησε ο κ.Μολυβιάτης ήδη στην Ηλεία έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 250 πληγέντες για την επισκευή των σπιτιών τους. ' μετατράπηκαν σε 18 σε αυτη την συνέντευξη.
Δεν λέω οτι κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει αλλά απο 250 σε 18; Μόνο ερωτήματα μπορώ να έχω.
Ας ψάξει καλύτερα ο κύριος Μολυβιάτης,( ο οποίος μου είναι μια πολύ συμπαθής φυσιογνωμία και φυσικά δεν στρέφομαι προσωπικά εναντίον του) ποιά είναι τα προβλήματα, που χολένουν οι υπηρεσίες και γιατι καθυστερούν οι άδειες. Φυσικά και θα ακολουθηθεί η προτροπή του να προσέλθουμε στα τοπικά γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα παράπονα, γιατί φαίνεται οι υπέυθυνοι του ΤΑΠ μόνο διευκολύνσεις δεν είναι διατεθημένοι να κάνουν. Μην ξεχνούν ομως πως δεν μένουν αυτοι σε containers ούτε οι γονείς του, αλλά ούτε είναι και αυτοί που βλέπουν μέρα νύχτα το καμένο τοπίο γύρω τους και την ερημιά απο ζώα και ανθρώπους.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

''makistos''αγαπητη μου πρεπει να μαθεις στα χρονια πορειας σου σε τουτη την τριτοκοσμικη χωρα,που ουκ ολιγοι παππουδες μας,εχυσαν το γενναιο αιμα τους στα βουνα της Αλβανιας και πλεον καταντω να ντρεπομαι που μαι Ελλην....ποιος Ελλην δηλαδη..ο πολεμος γινεται εκ των εσω..τρωει τα σωθικα της η Ελλαδα και μεις κοιταμε..απαθεις...τι κριμα..ΦΩΝΑΖΕ,ΓΡΑΦΕ,ΤΑΡΑΚΟΥΝΑ τα στασιμα νερα της γραφειοκρατειας!!Θυμισου ομως επισεις πως,κανεις πολεμος δεν χαθηκε κερδιζοντας μαχες.Καμε τα λογια σου σπαθια και προχωρα!!Στασου γνησια σε κοσμους ψευτικους!!Να φροντισεις να φωναξουν και οι συχωριανοι σου,οργανωσε κανενα συλλαλητηριο!!ΞΥΠΝΑ ΤΟΥΣ!!!