9 Ιαν 2008

Η Σιωπή Πρίν... Παράσταση για τα χωριά μας!

Δυστηχώς δεν το γνώριζα, ακόμη πιο πολύ δυστηχώς τελειώνει την Κυριακή, ευτυχώς όμως θα το προλάβω και ελπίζω να προλάβετε όποιοι απο εσας μπορέσετε να το παρακολουθήσετε. Δεν ξέρω αν είναι καλό, δεν ξέρω αν είναι βαρετό, δεν ξέρω αν είναι κατανοητό, δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται σε κάτι απο αυτό που θα περιμένετε. Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέριες γιατί μόλις σήμερα έμαθα (ελπίζω να μην μου το είχαν πεί παλιά και να μην το θυμόμουν, ως συνήθως!) για αυτή την παράσταση η οποία λέγεται Η Σιωπή Πρίν. Αναφέρω όλα αυτα τα δεν ξέρω κτλ κτλ για τον εξής απλό λόγο, οτι το μόνο που έμαθα είναι μια μικρή περιγραφή απο την θεία ενός απο τους ηθοποιούς, η οποία οφείλω να ομολογήσω ηταν λαμπερή και γραφικότατη, καθώς επίσης και κάποια ανάλυση που βρήκα στο www.goculture.gr και είναι η εξής:

Η σιωπή πριν τη καταστροφή. Η νηνεμία πριν τη καταιγίδα. Με θέμα το περιβάλλον και τις καταστροφές που προκαλεί ο άνθρωπος, η ομάδα Κρίσιμη Μάζα δημιουργεί μια παράσταση για όλα αυτά που φοβόμαστε να ακούσουμε και την παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 13 Ιανουαρίου.
Ένα ντοκιμαντέρ και μια έκδηλη ανησυχία, ήταν αρκετό για να αποφασίσει ο πυρήνας της ομάδας Κρίσιμη Μάζα να δημιουργήσει μια παράσταση με θέμα το περιβάλλον και τις καταστροφές που προκαλεί ο άνθρωπος.
Πρόκειται για μια πρόταση με υψηλή αισθητική με στόχο την ατομική και συλλογική περιβαλλοντική μας ευαισθητοποίηση. Η παράσταση ανήκει στο πρωτοποριακό θεατρικό είδος του Devised-Physical Theatre, όπου η γραμμική ροή του θεάτρου πρόζας μετατρέπεται σε μια ιμπρεσιονιστική σύνθεση εικόνων, ένα μοντάζ σκηνών, και ολοκληρώνεται με πρωτοποριακό πολυθέαμα.
Δημιουργείται μια μαγική εικόνα που "ανοίγει" το μυαλό μας και μας βοηθά να αντικρίσουμε την αλήθεια για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη δική μας ευθύνη απέναντί τους.

Το μόνο που μένει είναι να την παρακολουθήσω γιατι μου έγινε αναφορά πως η όλη παράσταση είναι βασισμένη-επιρρεασμένη απο την φωτιά του Αυγούστου και την καταστροφή που επήλθε.
Ραντεβού στο θέατρο λοιπόν όσο προλαβαίνουμε γιατι είπαμε είναι ως την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, το εισιτήριο είναι λογικό, 16€ και 12€, η έναρξη είναι στις 9μμ και έχει διάρκεια 1.30'. Επιτρεπτή και για οικογένειες με παιδιά και όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα στο Θέατρο Χώρα, στην σκήνη του Μικρή Χώρα. (στο ίδιο θέατρο δηλ. σε άλλη σκηνή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: