2 Απρ 2008

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...! (δεν είναι πρωταπριλιά!)

Πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται, πολλά ζητούνται και πολλά δεν γίνονται. Φυσικά και όταν ακούς πολλά κεράσια, που λέει και η λαϊκή ρήση, κράτα και μικρό καλάθι!
Απο τις κινήσεις που έχουν γίνονται πρόσφατα για την κατασκευή των σπιτιών, μέχρι και τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται με έκαναν να μπώ σε κάποιες σκέψεις, σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι κατα καιρούς επίμονες ερωτήσεις πολλών για το που είναι τα λεφτά απο το ταμείο αρωγής και αν έχουν δωθεί σε εμάς (που απ' όσο ξέρω δεν έχουν δωθεί)
Ένας μικρός υπολογισμός έχει ως εξής: Ας υποθέσουμε οτι το ταμείο αρωγής έχει 150,000,000 € (εννοείται οτι είναι περισσότερα, απο τις έξτρα προσφορές) και είναι κατατεθημένα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ο λογαριασμός έστω οτι τοκίζεται με 1,5 % (δεν είναι τελείως υποθετικό το νούμερο, αλλά το ελάχιστο, τη στιγμή που για 'κλειστά' για περίπου 6 μήνες, χρήματα, γύρω στις 10,000€ δίνουν στα 3,9-4,0% περίπου, εδώ δεν έχουμε 'κλειστά' αλλά ένα πολύ μεγάλο λογαριασμό), άρα το κέρδος είναι στα 187,000 € το μήνα!
Εύκολο χρήμα και πολύ χρήμα μαζί! Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί οτι τα παραπάνω είναι υποθετικά και μόνο, αφού ο λογαριασμός είναι διασπασμένος σε διάφορες τράπεζες, έλα που όμως και πάλι είναι πολλά τα λεφτά και με μια σωστή διαχείρηση οχι μόνο θα μπορούσαν να κλειστούν πολλές τρύπες αλλά πάνω απο όλα να φτιαχθούν τα καμένα!!
Εγώ απλά σενάρια έκανα, τα λέφτα όμως είναι πολλά και όλοι εμείς δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν, όταν οι ταλαιπωρημένοι υλοτόμοι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί!(ελπίζω να έχει γίνει κάτι ως αυτη την ώρα)

1 σχόλιο:

mare είπε...

Μπράβο παιδιά, μην αφήνετε την κρατική αναλγησία να σας πάρει από κάτω, φωνάξτε με όποιο τρόπο μπορείτε. Δεν είναι μόνο για τα πολλά λεφτά ,είναι για την χαμένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια που δεν την εκτιμά κανένας.