17 Ιουν 2008

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης σήμερα και η χώρα μας βρίσκεται με το 1/3 των εδαφών της να αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο μετατροπής σε έρημη γη.
Με άλλα λόγια τι Ζαχάρω τι Σαχάρα! Σε αυτό βέβαια έχουν συμβάλλει σε υπερθετικό βαθμό οι καταστροφικές φωτιές του προηγούμενου καλοκαιριού, αλλά και η ανυπαρξία κατάλληλων έργων για την διαχείρηση των υδάτινων πόρων απο τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις, έτσι ώστε να χάνονται άσκοπα τεράστιες ποσότητες νερού.
Στα καμένα της Ηλείας (όπως πλέον είναι γνωστά) η ερημοποίηση τόσο σε εδαφικό όσο και σε ανθρώπινο βαθμό έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της και αν δεν καταπολεμηθεί τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα!
Στην εκπομπή Eco News με την Κατερίνα Χριστοφιλίδου στον Σκάι, γίνονται καθημερινά ρεπορτάζ για την πορεία του περιβάλλοντος και για τα θέματα του νερού ειδικότερα, το θέμα είναι εάν ακούνε αυτοί που πρέπει να ακούσουν, αλλά και αν εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να αλλάξουμε προς μια πιο περιβαλλοντικά φιλική συμπεριφορά . (http://www.skai.gr/master_avod.php?id=85037 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: