27 Νοε 2007

Γεγονότα εδώ κι εκεί....


Το σαββατοκύριακο κύλησε ήρεμα θα έλεγα. Ο καθένας έκανε και απο κάτι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία εδώ είχαμε και τις πρώτες κινήσεις για σπορά.
Ο καιρός στη Μάκιστο και στη γύρω περιοχή, ήταν εξαίσιος ιδιαίτερα την Κυριακή, καλοκαιρινός! μερικοί το εκμεταλεύτηκαν για μια πεζοπορία!Ο καλός καιρός ευνόησε και την προσπάθεια που γινόταν στα Καλύβια (Αττικής) η οποία απο ότι έμαθα από φίλους που πήγαν βρήκε ανταπόκριση.
Άντε και στα δικά μας, λοιπόν. Το καλό είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα και σε εμάς, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ώς την άνοιξη, άρα με έναν καλό συντονισμό ελπίζω να μαζευτεί ο κατάλληλος κόσμος.
Βέβαια πρέπει να υπολογισθεί το γεγονός ότι καλό θα ήταν να μην φυτευθούν πεύκα, διότι πολύ απλά είναι εύφλεκτα υλικά!Έχουν χαρακτηριστεί και ώς βόμβες μολότωφ. Υπάρχουν δένδρα που μπορούν να μπούν στη θέση των καμένων και να είναι παράλληλα ταιριαστά με το περιβάλλον. Δένδρα όπως η βελανιδά, ο κέδρος, το πουρνάρι, η αριά, το δένδρο (είναι είδος και αυτό). Οι επιστήμονες είναι αυτοί οι οποίοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο γαι να καθορίσουν τις επιλογές.
Επιπροσθέτως, σήμερα και αύριο θα επισκεπτούν την Αρτέμιδα αρκετοί απο τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου(ειδικά αύριο θα παρεβρεθεί ο πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας), για να δούνε και το μέρος και τις διαδικάσίες.

Εδώ έρχεται και η πικρή αλήθεια της γραφειοκρατίας η οποία είναι ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας, ειδικά για εμάς στη Μάκιστο , ώστε να μην ξεκινάει η ανακατασκευή των σπιτιών. Μεγάλη η ταλαιπωρία και τα νεύρα για γερά στομάχια, διότι τα παραθυράκια αρχίζουν να εμφανίζονται και η αγανάκτηση να κορυφώνεται και η συνέχεια ακολουθεί...
Παρόλαυτα την Κυριακή, πέρασαν μηχανικοί της εταιρίας Μίδας που συνεργάζεται με τον όμιλο για να έχουν και αυτοί μια πρώτη εικόνα απο τα σπίτια.
Εν αναμονή των εξελίξεων.....

2 σχόλια:

τσότσος είπε...

Μαρία, δυνατή Μαρία, όλα θα γίνουν, κράτα γερά! Είμαστε νοερά μαζί σου, μας έχεις εντυπωσιάσει...Προσωπικά δεν ξέρω, αν θα μπορούσα ποτέ να έχω τη δύναμή σου...
Κράτα μας ενήμερους για ό,τι συμβαίνει στο χωριό σου.
Καλό βράδυ, καλό Σαββατοκύριακο!

Αννη είπε...

Μαρία μου, έχεις δίκιο να ανυπομονείς για την ανακατασκευή των σπιτιών σας. Είμαι σίγουρη όμως ότι θα προχωρήσουν όλα με τους ρυθμούς που απαιτούνται για να γίνουν σωστά. Εμείς - και είμαι σίγουροι ότι θα μαζευτούν κι άλλοι πολλοί - θα βοηθήσουμε στην αναδάσωση!