17 Απρ 2008

Περπατώντας... προς το καλοκαίρι.

Όλα βαίνουν καλώς ως προς το οικιστικό κομμάτι, θα τολμούσα να πω, ως τώρα γιατι το τι θα γίνει αύριο δεν το γνωρίζω.
Προχωράνε οι εργασίες στα σπίτια με σταθερούς ρυθμούς, αλλά, σκοντάφτουν οι κινήσεις προς το περιβάλλον, οι οποίες μπορώ να πώ με σιγουριά δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Αυτο πιστεύω πως θα στοιχίσει στο καλοκαίρι το οποίο φτάνει με βήματα γοργά! Τι εννοώ; Μα πως φυσικά εαν δεν καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι, τα χωράφια και γενικά τα μέρη που έχουν ανθίσει χορτάρια, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να ξαναπιάσουμε φωτιά και να καεί οτι κατάφερε να επιζήσει. Η ανησυχία μου βασίζεται στο γεγονός οτι τα πράσινα χορτάρια θα αρχίσουν να ξερένονται μετά τον Μάη, άρα θα γίνουν εύφλεκτη περιοχή.
Το Ιόνιον FM είχε χθές μια εκπομπή σε συνεργασία με το ραδιόφωνο του Σκάϊ για το πως είναι τα πράγματα γενικώς. Η εικόνα που δώυηκε δεν ήταν και η καλύτερη!
Το ίδιο επίσης έκανε και στην εκπομπή του ο Δημ. Κρικέλας απο τον Flash 96, μια αναδρομή στις περιβαλλοντικές κινήσεις και στην όποια αποκατάσταση. Ποιά αποκατάσταση δηλαδή; Δυστηχώς άλη μια φορά έχουμε καθυστερήσει αισχρά.
Στα πιο ευχάριστα και εννοώ την κάποια κίνηση ανάπτυξης (αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι άμεση η ανοικοδόμηση του Δημαρχείου, τέτοια εποχή) συγκαταλέγεται η είδηση της θεμελίωσης του νέου Δημαρχείου.
Tον θεμέλιο λίθο στο νέο Δημαρχείο Ζαχάρως έβαλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το νέο διοικητήριο της πυρόπληκτης περιοχής του νομού Ηλείας θεμελιώθηκε την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008, από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη.
Στο πλαίσιο της τελετής θεμελίωσης ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος ανακήρυξε τον πρόεδρο του ΕΕΣ επίτιμο δημότη της πόλης, αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Το νέο δημαρχιακό μέγαρο ανεγείρεται, ως γνωστόν, με χορηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης, ύψους 1.800.000 ευρώ, η οποία διατέθηκε μέσω του ΕΕΣ, καθώς και με τη συνεισφορά 500.000 ευρώ από το κοινωφελές σωματείο.

2 σχόλια:

Dimitris Kakouris είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Δημητρης

Βυτιναιος είπε...

Χριστός Ανέστη!
Καλή Ανάσταση στο χωριό σας!
Ελπίζω το καλοκαίρι να βρω καλές εξελίξεις και χαμογελαστά πρόσωπα.