9 Ιουν 2008

Σεισμός συνέχεια...

2 οι νεκροί δυστυχώς και 141 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία απο τις οποίες μόνο οι 19 έμειναν για νοσηλεία λόγω καταγμάτων.
Σκηνές έχουν αρχίσει να στήνονται και καθ'οδών βρίσκονται λυόμενα σπίτια(κάτι μου θυμίζουν αυτές οι εικόνες) για να στεγαστούν οι κάτοικοι.
Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος και Χηνοφώτης βρίσκονται στην Κάτω Αχαϊά και ο πρωθυπουργός επιστρέφει απο την Αυστρία.
Επίσης άμεσο βοήθημα 3000 € έως 5000€ θα δωθεί σε όσους είχαν ολική καταστροφή των σπιτιών τους ανέφερε ο Πρ. Παυλόπουλος. Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα δώσουν και θα πάρουν!
Το θέμα είναι οτι οι σεισμολόγοι περιμένουν έναν κυρίως μετασεισμό ο οποίος μπορέι να προκαλέσει και άλλες καταστροφές αλλά και ατυχήματα.
Ευτυχώς που υπήρχε η φωτιά το προηγούμενο καλοκαίρι και έτσι μπόρεσαν να συντονιστούν πιο γρήγορα και καλύτερα.
Πάλι καλά που σε εμάς στα καμένα δεν έγιναν χειρότερα!Το μόνο που μας μένει τώρα είναι ένα τσουνάμι! Το ωραίο είναι οτι στα πυρόπληκτα υπάρχουν τα containers και δεν υπάρχει φόβος για το που θα μείνουν οι άνθρωποι!
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτό είναι θεομηνία, η φωτιά απο την άλλη, η οποία ακόμη δεν ξέρουμε αν άρχισε λόγω συγκεκριμένων συνθηκών(ξηρασία, δυνατοί άνεμοι κλπ) ή εξαιτίας ανθρώπινου χεριού δεν μπορεί να θεωρηθεί θεομηνία.

1 σχόλιο:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η καταστροφή είναι μεγάλη σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια παλιά και νέα αναπτυγμένα σαν τάφοι ανεξέλεκτοι. Καιρός εκτός από τα γλυφιτζούρια στο χέρι να δούμε μακρόπνοες και σταθερές λύσεις για το πως χτίζουμε και τι συμπληρωματάκια κατεβάζει η κούτρα μας σε πιλωτές μαγαζιά και κλεψιμέικα από τα τσέρκια και τα σενάζια.