28 Ιουν 2008

S.O.S- ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ!!!

ΧΘΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 22.15μμ ΕΠΙΑΣΕ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΓΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΙΣΤΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΙΣΤΟ).

ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΙΣΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΤΟ ΚΑΚΟ; ΕΚΑΝΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΤΟ ΚΑΛΟ; ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΝΕΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ!!!!!


Με λίγα λόγια οι προβληματισμοί μου παίρνουν 'σάρκα και οστά'.
Η απορία μου; Πως στο καλό μπήκε φωτιά στις δέκα το βράδυ;
Δηλαδή εάν έπνεαν ισχυροί άνεμοι όπως στην Αθήνα τότε τι θα λέγαμε σήμερα; Ξανακάηκαν τα καμένα;
Πότε επιτέλους θα οργανωθούμε;

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Γεια σου Μαρία και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου.
Σου παραθέτω ένα άρθρο που με συγκλόνισε για το πως βλέπουν τις φωτιές και τους σεισμούς της Πελοποννήσου κάποιοι συμπατριώτες μας.Είναι από την εφημερίδα "Πιερικοί αντίλαλοι":
"Αυτές τις μέρες, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα για τους πολίτες θέματα, είναι ο σεισμός που έπληξε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Κανείς δεν θα 'θέλε να βρεθεί στη θέση των σεισμοπλήκτων.
Υπάρχουν όμως μερικά περίεργα και ιδιαίτερα εντυπωσιακά γεγονότα.
Ακούσαμε σεισμόπληκτους και κυρίως γυναίκες να λένε ότι καταστράφηκαν και ότι η πολιτεία "αν και πέρασαν δύο μέρες δεν μας έδωσε τα λεφτά που μας υποσχέθηκε".
Λένε το αίτημά τους, λες και περίμεναν τον σεισμό, για να αποκτήσουν χρήματα.
Ακούμε σε κάποιο χωριό, με δέκα πέντε σπίτια ότι κατέρρευσαν τα πέντε.
Είναι λυπηρό το γεγονός και άξιοι βοήθειας οι συνάνθρωποί μας.
Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιο λόγο βιάζονται τόσο πολύ, για να εισπράξουν τα χρήματα.
Τα σπίτια τους δεν πρόκειται να επισκευαστούν πριν λήξουν οι μετασεισμικές δονήσεις.
Η αγορά σκευών για το σπίτι δεν πρόκειται να γίνει πριν αποκατασταθούν οι ζημιές.
Τότε τι μένει;
Ένας χώρος για προσωρινή διαμονής και φαγητό.
Από πλευράς φαγητού όλοι μάλλον... κάτι έχουν στο σπίτι. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σπίτι και μάλιστα σε χωριό, χωρίς να έχει λίγα μακαρόνια, λίγο ρύζι, λίγα φασόλια, λίγες φακές και γενικά τα καθημερινά και απαραίτητα για την διατροφή.
Τι θα τα κάνουν τα λεφτά αυτή την στιγμή και τα απαιτούν με τόσο θράσος.
Στο κάτω - κάτω, αυτές οι δέκα πέντε οικογένειες, που έμειναν στο χωριό, σίγουρα έχουν στενούς συγγενείς σε γειτονικά χωριά ή πόλεις.
Κάπου θα είναι τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους, οι κουμπάροι τους και γενικά συγγενείς κοντινοί ή μακρινοί, για να τους συμπαρασταθούν τις πρώτες μέρες.
Αν πράγματι δεν έχουν "κομπόδεμα" για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα έκτακτα έξοδα, δύο πράγματα συμβαίνουν.
Ένα είναι ότι δεν προνοούν για το αύριο.

Εμείς εδώ στη Μακεδονία, απ' όσο γνωρίζω είμαστε αρκετά προνοητικοί.
Όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν... κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης.
Μάλιστα πολλοί ηλικιωμένοι μας λένε ότι έχουν ένα ποσό στην... άκρη για τα έξοδα της κηδείας τους.
Δεν θέλουν ούτε με τον θάνατό τους να γίνουν... βάρος σε συγγενείς και φίλους.
Υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο ενδεχομένως να συμβαίνει.
Να αδιαφορούν τα παιδιά και οι συγγενείς των σεισμοπλήκτων λόγω αμφιβόλου ποιότητας... χαρακτήρα.
Μου φαίνεται παράξενο, σ' ένα χωριό με δέκα πέντε σπίτια και μετανάστες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, να μην υπάρχουν άνθρωποι να διαθέσουν... εκατό ευρώ, για τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους.
Αν η σκληρότητά της ψυχής τους και η αδιαφορία για τους στενούς συγγενείς τους οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές, τότε εμείς εδώ στη Μακεδονία είμαστε άλλης πάστας άνθρωποι.
Αυτό που βλέπουμε με τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας και της Ηλείας μας θυμίζει ζητιανιά γύφτων προ πεντηκονταετίας.
Σήμερα ούτε οι γύφτοι της Πιερίας δεν πέφτουν τόσο χαμηλά.

Βλέπω τους... σεισμόπληκτους και τους λυπάμαι. Όχι τόσο για τις ζημιές που έπαθαν, αλλά διότι δεν έχουν ούτε εκατό ευρώ, ούτε συγγενείς για να τους βοηθήσουν.
Το κράτος θα έρθει αρωγός για την αποκατάσταση των ζημιών. Σήμερα το πρόσωπο που μας δείχνουν οι σεισμόπληκτοι της Πελοποννήσου είναι σαν να βλέπουμε ανθρώπους από άλλη χώρα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς προνοητικότητα. Χωρίς την συμπαράσταση των συγγενών τους, δεν τους κατατάσσω ούτε με τους γύφτους της Πιερίας.
Για να ολοκληρώσω το θέμα αυτό, το οποίο με πλήγωσε, θα πω στους Πελοποννήσιους, ότι όσο υπάρχει Μακεδονία και Μακεδόνες ας μη φοβούνται.

Η Μακεδονία είναι η χρυσή αγελάδα που φροντίζει για όλους, όσους επαιτούν και απαιτούν απ' τον κρατικό κορβανά.
Ας προσέχουν λίγο οι κάτοικοι της Πελοποννήσου. Διότι κάποτε το φιλότιμο των Μακεδόνων θα τελειώσει και τότε... άδικα θα γίνονται σεισμοί στην Πελοπόννησο.
Άδικα θα καίγονται τα δάση τους. Άδικα θα γίνονται πλημμύρες. Άδικα θα γίνονται παγετοί. Άδικα θα γίνονται... όλα όσα μέχρι σήμερα μας... παρουσιάζουν οι Πελοποννήσιοι.
Τα περιθώρια στενεύουν. Τα όρια δεν είναι απεριόριστα και η ευγένεια και η καλοσύνη των Μακεδόνων θα στερέψει.
Ας τους τα πουν... κάποιοι.
Διότι η διάθεση όλης της οικονομίας της χώρας στην Πελοπόννησο, για συντάξεις, προνομιακά επιδόματα, επιδοτήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών, τελικά θα οδηγήσει τους Μακεδόνες στο να... ανοίξουν τα μάτια τους.
ΔΗΜΜΟΣ"
Πως θα το σχολίαζες;

makistos είπε...

@Δημήτρης. Να σου πω την αλήθεια κοιτώντας το με μια πρώτη ματιά βλέπω μια αγανάκτηση, απο πλευράς τους για τις συμπεριφορές των σεισμοπλήκτων (δεν ξέρω για τους πυρόπληκτους εαν είχαν γράψει τα ίδια)Σνομπ και υπερόπτες θα τους χαρακτήριζα, το θέμα είναι αν αυτοί έχουν δει απο κοντά τέτοιες καταστροφές, γιατι ως γνωστό η Μακεδονία ούτε περιοχή σεισμογενής είναι ούτε ξηρασιά έχει γαι να πιάσει φωτιά (που κανείς δεν εύχεται κάτι τέτοιο)Όταν βλέπεις όμως να χανεις την περιουσία σου,σταματάς να σκέφτεσαι λογικά και ζητάς απαιτείς να σε προσέξουν, όπως εσύ φροντίζεις τους φόρους σου έτσι θέλεις να έχει την αντίσοιχη πρόνοια. Δε νομίζω να μην έχουν κάνει το κουμάντο τους πολλοί απο αυτούς που έχασαν περιουσίες, αλλά δεν πιστεύω πως ε΄χουν 100% εμπιστοσύνη στο κράτος πως θα πάρουν τα λεφτά τους στην ώρα τους.
Απο πότε είναι η Μακεδονία η Χρυσή Αγελάδα που μας τρέφει όλους με την τόση ανεργία που την μαστίζει;Δηλαδή μου φαίνεται πως βγάζουν βλακώδεις κομπλεξισμούς χωρίς λόγο.Δηλαδή η οικονομία της Ελλάδος και το κράτος πρόνοιας βασίζεται στο μακεδονίτικο φιλότιμο;Ας μου απαντήσει κάποιος γιατι μπορεί και να ρωτάω βλακώδεις ερωτήματα!Αντί να υάρχει ομοψυχία , κοιτάμε να βρούμε λόγους να φαγωθούμε λέω εγώ!
Ίσως όμως αν το κοιτάξω με μια δεύτερη ματιά να δώ πίσω απο τις λέξεις τι πραγματικά θέλουν να πουν!Απλά βαριέμαι...να μην βλέπω ξεκάθαρα λόγια....